DuList IN

[FOTOGALERIJA] Tko nije odolio ‘srkanju’ kamenica na Pelješcu?

[FOTOGALERIJA] Tko nije odolio 'srkanju' kamenica na Pelješcu?

Stonski školjkari, nakon dvije godine pauze, jedva su dočekali da svoj najukusniji i nadaleko najpoznatiji proizvod ponovno predstave brojnim ljubiteljima kamenica. Na blagdan svetog Josipa, kamenica je mnoge ‘natjerala’ put Brijeste i Bistrine, gdje se konačno održava Dan malostonske kamenice. Upravo je malostonska kamenica proslavila poluotok Pelješac i uvrstila ga na gastronomsku kartu svijeta, a za njom uzdišu pravi gurmani diljem svijeta smatrajući da je upravo malostonska kamenica najukusnija i najsočnija na svijetu.
Dan malostonske kamenice tradicionalno se održava svake godine u mjesecu ožujku, a upravo se taj mjesec smatra mjesecom kamenice jer je ona tada najpunija i najukusnija. No, nažalost, protekle dvije godine zbog epidemioloških prilika u kamenici nismo mogli uživati na javnoj manifestaciji.
Koliko je njenim ljubiteljima nedostajala, najbolje svjedoče fotografije s Bistrine, gdje se ove subote zaputio i naš fotograf Zvonimir Pandža.
Uz zvukove dalmatinske pjesme, vrhunsko pelješko vino i tradicionalne lokalne proizvode poluotoka Pelješca mnogi su ovaj predivan proljetni dan odlučili provesti upravo na Pelješcu.


Pročitajte još

Plesni studio Lazareti ostvario nove uspjehe na prestižnom natjecanju!

Dulist

FINALE ZVIJEZDE PJEVAJU Podržite Mihija svojim glasom!

Dulist

[VIDEO] PREDVIĐA JOJ SE OSCAR Izašao je trailer za film s Kate Winslet sniman u Kuparima!

Dulist