Kultura

FOTOGALERIJA / NOĆ MUZEJA Još jednu godinu pun pogodak unatoč lošem vremenu

Bogata Noć muzeja i ove je godine privukla brojne naše sugrađane, koji su odlučili u petak navečer zaviriti u muzejske tajne. Predavanja, radionice, izložbe, glazbeni program pa i utrke žohara… Sve se to moglo obići i vidjeti do kasno u noć.

Tema ovogodišnje omiljene manifestacije su inovacije i digitalna budućnost pa ste u Dvoru mogli pogledati 3D animaciju potresa u Dubrovniku 1667. i arhitektonskog razvoja Kneževa Dvora. Video animaciju pripremili su i u Pomorskom muzeju, Pulena s pramca pelješkog jedrenjaka Abraham, iz druge polovine 19. stoljeća, a u Etnografskom muzeju održano je predstavljanje multimedijalne prezentacije zgrade žitnice Rupe (3D rekonstrukcija zgrade i njena uporaba i mobilna aplikacija za virtualnu šetnju). U Kulturno-povijesnom muzeju ‘dubrovački’ fortepijano predstavljen je kroz multimedijalnu prezentaciju, uz koncert Ivane Jelače u suradnji s Hrvatsko-austrijskim društvom.

Sve je naravno bilo popraćeno i stručnim vodstvima kroz stalne postave kao i zanimljivim predavanjima.
U Domu Marina Držića posjetitelji su mogli uživati u izložbi akademske slikarice Nikoline Šimunović ‘Razgovori ljuveni’, koja je obgrlila izložbom slika i skulptura nekoliko Držićevih ‘ljuvenih razgovora’.

Uz muziciranje renesansnog ansambla Plazarius, mogle su se kušati i delicije iz Držićevog doba, a za male kreativce nije izostala ni zanimljiva likovna radionica pod mentorstvom Jasmina Runje na kojoj se tehnikom karton tiska izrađivao grb obitelji Držić.

-Naše srce je veliko. Vjerujem da bi i Marin Držić bio zadovoljan – poručio je ravnatelj Doma Marina Držića Nikša Matić, dok je Nikolina Šimunović istaknula kako je izložila četiri slike i četiri skulpture u kombiniranoj tehnici. 

-Držić mi je inače drag kao ljubavni pjesnik jer se ljubav provlači kroz sva njegova djela i likove – rekla je Šimunović.

Kako smo se proveli na Noći muzeja pogledajte u našoj velikoj fotogaleriji.

Pročitajte još

‘Snažne godine‘ – godine koje su Luciji Kovačević donijele mir i mudrost

Dulist

Miho Baće bit će direktor TUP-a: ‘Zanos je ogroman, sretan sam i počašćen!’

Dulist

100. OBLJETNICA Tematsko stručno vodstvo ‘Bukovčevi ateljei – Cavtat’ u Kući Bukovac

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija