Kultura

FOTOGALERIJA Na Srđu na više od 200 fotografija prikazana ”Lica rata”

FOTOGALERIJA Na Srđu na više od 200 fotografija prikazana ''Lica rata''

Povodom obilježavanja ovogodišnje 25. obljetnice herojske obrane Dubrovnika od srpsko-crnogorskog agresora, u Muzeju suvremene povijesti Dubrovačkih muzeja u tvrđavi Imperijal na brdu Srđ, u sklopu muzejskog projekta ”Hrvatska ratna fotografija” u petak je otvorena tematska izložba Hrvatskog povijesnog muzeja ”Lica rata”, autora višeg kustosa Ivice Nevešćanina.

Kako je ovom prilikom istaknuo sam Neveščanin, na ovoj izložbi se našlo više od 200 fotografija izabranih među građom od njih nekoliko tisuća.
”Po prvi puta u Dubrovniku se mogu vidjeti neki autori koji nisu prije bili izloženi ovdje, poput Roberta Beloševića, Patrika Maceka, Zorana Filipovića, Stanka Hercega itd. Izložba nije ni povijesna ni kronološka nego tematska. Građa je podijeljena na pet cjelina – Početak, Civili, Branitelji, Oluja i Lica rata”, rekao je Neveščanin te dodao kako izložba obuhvaća sve dijelove Hrvatske i sva ratišta.
Ustvrdio je i kako će većinu od izloženih fotografija povijest upamtiti kao fotografije koje su obilježile Domovinski rat.
S obzirom da izložba svjedoči o strahotama rata, autor je napomenuo kako izložbu posvećuje hrvatskim braniteljima, svim žrtvama rata, fotografima, kao i cjelokupnom hrvatskom društvu koje još uvijek prolazi svoju ratnu katarzu u svakodnevnom životu.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist