Aktualno

FOTOGALERIJA Dubrovački vjesnik svečano proslavio okrugli 70. rođendan

FOTOGALERIJA Dubrovački vjesnik svečano proslavio okrugli 70. rođendan

Dubrovački vjesnik održao je proslavu 70. rođendana u Kneževu dvoru. Tijekom današnje proslave, održala se i dodjela nagrada za poseban doprinos promociji grada Dubrovnika. Nagrada ‘Minčeta’ dodijeljena je Folklornom ansamblu Linđo, dok je nagradu ‘Lovrjenac’ dobila glazbena diva Tereza Kesovija.

-Ja sam starija od Dubrovačkog vjesnika. On je moj mladoliki starac – dodala je. Naša Tere je istaknula da joj je suncokret, koji je držala u ruci, dao upravo Luko Paljetak iz svog đardina.

-Dubrovački vjesnik je najdugotrajniji hrvatski tjednik s kontinuiranim izlaženjem sve do danas. Trenutno teče naša 71. godina. 1. rujna 1950. izašao je prvi broj Dubrovačkog vjesnika. S nama su večeras ljudi koji su desetljećima gradili Dubrovački vjesnik, kroničari svih najvažnijih događaja. Istaknuli smo se i u ratnim okolnostima, u vremenu kad nije bilo ni struje ni telefona, redovito smo izlazili s tekstovima. Dubrovnik je bio u blokadi srednjovjekovnog tipa, okružen sa svih strana. Mediji su tada bili velika utjeha građanima. Smatram da je to bila najplemenitija uloga koju mediji mogu imati – biti podrška svojim čitateljima u tako teškim vremenima – istaknuo je među ostalim glavni urednik Dubrovačkog vjesnika Antun Masle.

-Kad je rečeno kruh, mlijeko i Dubrovački, izvrtilo mi se cijelo djetinjstvo. Ako nisi završio u Dubrovačkom, kao da se nije dogodilo – naglasio je gradonačelnik Mato Franković u svom govoru.

Dodajmo i da je riječ o događanju koje se trebalo odviti protekle godine, no proslavu je poremetila pandemija koronavirusa.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist