Aktualno

FOTOGALERIJA Dubrovački vjesnik svečano proslavio okrugli 70. rođendan

Dubrovački vjesnik održao je proslavu 70. rođendana u Kneževu dvoru. Tijekom današnje proslave, održala se i dodjela nagrada za poseban doprinos promociji grada Dubrovnika. Nagrada ‘Minčeta’ dodijeljena je Folklornom ansamblu Linđo, dok je nagradu ‘Lovrjenac’ dobila glazbena diva Tereza Kesovija.

-Ja sam starija od Dubrovačkog vjesnika. On je moj mladoliki starac – dodala je. Naša Tere je istaknula da joj je suncokret, koji je držala u ruci, dao upravo Luko Paljetak iz svog đardina.

-Dubrovački vjesnik je najdugotrajniji hrvatski tjednik s kontinuiranim izlaženjem sve do danas. Trenutno teče naša 71. godina. 1. rujna 1950. izašao je prvi broj Dubrovačkog vjesnika. S nama su večeras ljudi koji su desetljećima gradili Dubrovački vjesnik, kroničari svih najvažnijih događaja. Istaknuli smo se i u ratnim okolnostima, u vremenu kad nije bilo ni struje ni telefona, redovito smo izlazili s tekstovima. Dubrovnik je bio u blokadi srednjovjekovnog tipa, okružen sa svih strana. Mediji su tada bili velika utjeha građanima. Smatram da je to bila najplemenitija uloga koju mediji mogu imati – biti podrška svojim čitateljima u tako teškim vremenima – istaknuo je među ostalim glavni urednik Dubrovačkog vjesnika Antun Masle.

-Kad je rečeno kruh, mlijeko i Dubrovački, izvrtilo mi se cijelo djetinjstvo. Ako nisi završio u Dubrovačkom, kao da se nije dogodilo – naglasio je gradonačelnik Mato Franković u svom govoru.

Dodajmo i da je riječ o događanju koje se trebalo odviti protekle godine, no proslavu je poremetila pandemija koronavirusa.

Pročitajte još

DVIJE GODINE NAKON ZAKLJUČENOG STEČAJA Vlahušić prodaje bivši King Richard’s Pub

Andrea Falkoni Račić

HOĆE LI POPUNJENOST BITI BOLJA NEGO LANI? Ovi dubrovački hoteli ostaju otvoreni tijekom zimskih mjeseci

Iva Dedo

Tko je bez struje u ponedjeljak i utorak?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija