Kultura

[FOTOGALERIJA] Čudesna keramika i odlična atmosfera za prekrasne obljetnice dvije Lucije

Dugogodišnji kulturni, ali i turistički djelatnik Andrija Seifried te dvije Lucije – gospođe Lucija Perojević i Lucija Luči Orešić pripremili su Dubrovčanima, ali i njihovim gostima večer za pamćenje ovog četvrtka. Naime, upravo je gospar Andrija osmislio izložbu koja izlazi iz sfere klasičnog izlaganja. i to u čast dvije vrijedne obljetnice. Naime, Lucija Orešić ovime je obilježila 20 godina od otvaranja Dubrovačke kuće, dok je gospođa Lucija Perojević pak ovime okrunila trideset godina rada iza sebe.

Ova atraktivna izložba odvijala se na skalinima od dominikanaca, a gospar Andrija pokrio je ove poznate skaline crnom tkaninom te je tu i izložio keramiku gospođe Lucije Perojević, njezinih vrijednih ruku djelo. Na izložbi je nastupio Duo Libertas, dok je dramski umjetnik Andrej Dojkić recitirao stihove Luka Paljetka. Ovaj zanimljivi ‘happening’ potom se prigodno preselio upravo u Dubrovačku kuću preko puta skalina gdje se slavlje ovih vrijednih obljetnica nastavilo.

-Postojao je izazov o kojem smo Lucija i ja razgovarali još prije dvije godine. Naravno, budući da ne volim klasična otvaranja izložbi, došao sam na ideju da napravim pravi happening, da se nešto ipak događa uz samu izložbu. Bio mi je to veći izazov nego sama izložba. Malo sam i izašao iz tog štosa ‘same izložbe’, htio bih više prašine oko događaja. Te prekrasne obljetnice bile su izazov za stvaranje ovog lijepog događaja. Naravno, sve je spojeno onim najvažnijim – nas troje smo prijatelji. Nisam osjećao pritisak, išlo je lagano. Zapravo, jedini pritisak bio je krenuti u priču. Pa već prije mjesec dana napisao sam tekst! Zaokružili smo koncept, cjelinu – istaknuo je i prije same izložbe za DuList Seifried.

Izložbu je biranim riječima otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. Izložba je imala i svoje virtualno otvorenje, a cijeli program iz Dubrovačke kuće možete pogledati ovdje.

 

Pročitajte još

Uspješno završen ovogodišnji ciklus izvedbi Renesansnog vrta ‘Amaryllis’

Dulist

Izvrstan spoj violine i glasovira u izvedbi Alene Baeve i Vadyma Kholodenka

Dulist

Igre prigodnim programom obilježile 750 godina od proglašenja Dubrovačkog statuta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija