Kultura

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Osamnaesta Noć muzeja obilježena je na sve tri lokacije Umjetničke galerije Dubrovnik uz aktualne izložbe, stručna vodstva, dječju radionicu, odnosno program #muzejumuzeju, koncert i projekciju filma.

Maleni kreativci u Umjetničkoj Galerijici Dubrovnik stvorili su svoju muzejsku zbirku s muzejskom pedagoginjom Umjetničke galerije Dubrovnik Ivonom Šimunović. Naime, u atriju Umjetničke galerije Dubrovnik, posebno izgrađen za Noć muzeja, novi ‘mali muzej’ bio je mjesto stvaranja nove muzejske zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik i to one dječje.

Djeca su nakon što su prošetala kroz ‘pravi’ muzej u svom, ‘malom’ muzeju, odnosno Umjetničkoj Galerijici Dubrovnik u svim umjetničkim tehnikama (slikarstvo, kiparstvo (modeliranje), crtanje i suvremena fotografija) prema uzoru na viđena, izrađivala umjetnička djela koja su potom izložena baš kao i u ‘pravom’ muzeju.

Oni malo stariji uz stručna su vodstva muzejske savjetnice Umjetničke galerije Dubrovnik Rozane Vojvoda te kustosice Umjetničke galerije Dubrovnik Jelene Tamindžija Donnart pogledali veliku retrospektivnu izložbu Đura Pulitike, izložbe u povodu stote godišnjice slikareva rođenja.

Glazba je obilježila program Galerije Dulčić Masle Pulitika gdje su posjetitelji uz stručno vodstvo kustosice Umjetničke galerije Dubrovnik Jelene Tamindžija Donnart pogledali izložbu Glazba i pokret iz zbirke Umjetničke galerije Dubrovnik, a potom uživali u koncertu koji su za ovu večer pripremile Piano duo G2 – Marija Grazio i Stefani Grbić.

U Atelijeru Pulitika posjetitelji su mogli pogledati izložbu ‘Nije on kriv, on je slikar’, ali i pojekciju istoimenog dokumentarnog filma, čija je autorica kustosica izložbe Marijeta Radić, a snimatelj Toni Miletić.

Foto: Umjetnička galerija Dubrovnik

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist