Zanimljivosti

FOTO ‘Žabice’ se upoznale s radom hitnih službi

FOTO 'Žabice' se upoznale s radom hitnih službi

Cavtatske ‘Žabice’, predškolska skupina DV Konavle, upoznale su se s ulogom žurnih službi tijekom edukacije koju su im održali predstavnici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik.

Prezentaciju posebno prilagođenu uzrastu djece održali su s ciljem upoznavanja mališana s ulogom žurnih službi, korištenjem jedinstvenog telefonskog broja za hitne situacije 112, poticanja interesa kod djece tog uzrasta na spoznavanje i prepoznavanje opasnosti, razvoja svijesti kod djece o reagiranju i ispravnom postupanju u opasnim situacijama kao što to primjerice mogu biti požari u stanu, potresi, poplave, poledica, snijeg i slično.

Djeci su podijeljene edukativne bojanke DUZS-a i promotivni materijali na temu zaštite i spašavanja. Mališani su postavljali pitanja, te iznosili svoja opažanja i dosadašnja iskustva u opasnim situacijama.

Na edukaciji djece sudjelovali su uz predstavnike PUZS Dubrovnik i vatrogasci JVP Konavle, HGSS stanica Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DN županije i policajci iz Policijske uprave dubrovačko neretvanske.
Djeci su demonstrirali spuštanje sa zgrada, pokazali su im vatrogasna vozial i vozila hitne pomoći, pa su djeca mogla ulaziti u vozila i gledati opremu koju oni koriste.

Ravnateljica vrtića Jadranka Trojanović istaknula je značaj ovakve edukacije kojom se djeca dodatno upoznaju s opasnim predmetima i s opasnim situacijama, te ujedno uče kako mogu na najlakši način pozvati u pomoć odrasle te pomoći sebi i prijateljima u nevolji.

Pročitajte još

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist