Zanimljivosti

Danas je Europski dan jezika!

Danas je Europski dan jezika!

Europski dom Dubrovnik u okviru aktivnosti svoga informacijskog centra Europe Direct Dubrovnik organizira u suradnji s obrazovnim ustanovama i udrugama u kulturi te mađarskim konzulatom u Dubrovniku obilježavanje Europskog dana jezika, 26. rujna.

Zabavno-edukativni program ispred crkve svetoga Vlaha počinje u 10:30 sati, a u njemu sudjeluju djeca iz vrtića Pile, učenici osnovnih škola Lapad i Marina Držića, učenici Gimnazije, Klasične gimnazije, Turističke i ugostiteljske škole, studenti američkog koledža RIT Croatia, predstavnice Dubrovačkog međunarodnog sveučilišta i mađarskog konzulata te članovi Slovenskog kulturnog društva Lipa, Društva turističkih vodiča i Društva hrvatsko-ruskog prijateljstva „Umjetnost bez granica“.

Mladi mobilni knjižničari Europskog doma Dubrovnik čitavo će vrijeme ispred palače Sponza prodavati rabljene knjige na stranim jezicima.

Vijeće Europe pokrenulo je obilježavanje Europskog dana jezika 2001. godine s ciljem poticanja višejezičnosti i višekulturalnosti u Europi. Kroz različita događanja građanima se želi skrenuti pozornost na važnost učenja stranih jezika, u svakoj životnoj dobi, kroz formalno i neformalno obrazovanje, a u svrhu što boljeg međukulturnog razumijevanja. Obilježavanje Europskog dana jezika u Dubrovniku organizirano je uz potporu Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Inače, danas se u okviru iste proslave u Zagrebu u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održava i svečana dodjela nagrade Europska oznaka jezika, a tom prilikom će svoja iskustva u učenju i korištenju stranim jezicima predstaviti i Dubrovčanin Mihovil Španja, koji će u kratkom intervjuu objasniti kako su mu strani jezici pomogli u izgradnji karijere.

Također, među nagrađenima će se naći Gimnazija Metković sa svojom prezentacijom projekta Bajka.

Pročitajte još

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist

‘PUTEVIMA BOKELJSKIH HRVATA’ Bogata tradicija, ljepota narodnih običaja i velike emocije

Dulist