Kultura

FOTO Vidović i Hilje okrunile festivale u Italiji

FOTO Vidović i Hilje okrunile festivale u Italiji

U sklopu triju prestižnih talijanskih festivala nastupile su prethodnog tjedne ugledne dubrovačke umjetnice sa svojim duom Vox Ragusei.

Mezzosopranistica Diana Hilje, prvakinja HNK Zagreb i pijanistica Ivana Marija Vidović koja je česta gošća talijanskih pozornica i kao pijanistica i pjesnikinja.

Vidović je počasni član i autor izdavačke kuće udruge Akkuaria, koja ju je 2010.godine odlikovala titulom ‘Ambasadorice kulture’. Koncertna turneja započela je koncertom na festivalu Stravinsky, a s tematikom ‘Le note di Shoah’ gdje su uz stalni repertoar – promicanje djela iz dubrovačkog opusa – izvele i skladbe Georga Gershwina. Nastupile su u prekrasnom zdanju benediktinske opatije u Mercoglianu podno svetišta Mariavergine di Mercogliano. U predivnom salonu raskošne opatije dubrovački duo je zaključio ovogodišnji festivaji u organizaciji festivala Stravinsky, uz uzvike bravo dodavši i tri dodatka 1. lipnja 2017.

Već sljedeće večeri, u petak 2. lipnja nastupile su na poznatom festivalu u Sorrentu i to u crkvi presvetog Rozarija u srcu Sorrenta. U Sorrentu je razdragana publika u prepunoj crkvi nadahnula duo da publiku nagradi brojnim dodacima 4. lipnja u sklopu Fondi Music Festival, u krasnom dvorcu Caetani u Fondiju Vox Ragusei je imao čast nastupati u okviru proslave Dana Republike Italije (Festa della Repubblica) gdje se također nije štedio kako izvedbom tako i dodacima.

Na programu su se nizala djela Jelene Sorgo Pucić, Antuna Sorkočevića, G.F.Händela, Dore Pejačević, Jakova Gotovca, G.Verdija, G.Caccinija, G.Bizeta, te Astora Piazzolle.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist