DuList IN

[FOTO/VIDEO] Uz glasno navijanje, alkom pred Dvorom otvorene Gradske ulične igre

Alkom ispred Kneževog dvora otvorene su još jedne Gradske ulične igre. Nostalgija je tako u Grad ‘dovukla’ čak 13 ekipa, a nije nedostajalo niti navijača s rekviziima i transparentima. Ovaj međukvarovski ogled u deset igara trajat će sve 4. travnja.

-Igre koje ćemo igrati su nogotenis, američki basket, graničar, žmurica, puce, frnje, crna kraljica, lastika, treseta i alka. Ideja Gradskih uličnih igara se zasniva na međukvartovskom animozitetu i nostalgiji prema djetinjstvu, a ciljevi su: revitalizacija stare gradske jezgre, povratak građana na vlastite ulice, educirati i inspirirati djecu i mlade, te stare igre oteti zaboravu. Kao rezultat cijele manifestacije želimo izvući ‘starce na ulice’ gdje započinju priče o tome kako je bilo nekada te što se i kako se nekada igralo na našim ulicama. Cilj je i svu tu nematerijalnu kulturnu baštinu dokumentirati i na taj način sačuvati stara pravila uličnih igara, uklopiti ih u današnje vrijeme te prenijeti budućim generacijama. Želimo da naši raseljeni građani napokon sretnu svoje stare susjede, poznanike, prijatelje iz djetinjstva, druže se, dobro zabave, a sekundarno je eventualno pobijediti – naveli su u pozivu na ovogodišnje Gradske ulične igre organizatori, građani okupljeni u udrugu Divertimenat.

Pročitajte još

Gracija Filipović osvojila nagradu za najbolju svjetsku glumicu!

Dulist

VIDEO Domenica ima novu pjesmu: ‘Nadam se da će osvojiti vaša srca’

Dulist

[FOTO/VIDEO] SAJAM U GRUŽU Jeste li već kupili omiljeno cvijeće? Ako niste, stignete i sutra!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija