Aktualno

FOTO/VIDEO Komemoracija Orsanovoj legendi Andru Kneževiću

FOTO/VIDEO Komemoracija Orsanovoj legendi Andru Kneževiću

Obitelj, kolege i prijatelji oprostili su se danas u prostorijama JK Orsan od Andra Kneževića, legende dubrovačkog i hrvatskog jedriličarstva koji je tragično nastradao u kasnim poslijepodnevnim satima nedjelje u lučici Orsan.

Gospar Andro ostavio je neizbrisiv trag u dubrovačkom jedrenju, ali i dubrovačkom sportu o čemu su i na komemoraciji govorili njegovi prijatelji i kolege.

-S ponosom je prenosio svoje znanje i iskustvo na mlađe generacije. I zato sigurno još ima načina da se i u budućnosti prisjećamo ovog velikog čovjeka – rekao je među ostalim dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Gospar Andro je bio najstariji član Jedriličarskog kluba Orsan. 65 godina je aktivno jedrio, a 31 godinu na Orsanovoj legendarnoj jedrilici ‘Bobara’ s kojom je ostvario vrhunske rezultate, pritom osvojivši neke od najprestižnijih jedriličarskih regata. Jedrenju je naučio brojne Orsanove jedriličare, a svakodnevno je boravio u Orsanu gdje je svojim savjetima sudjelovao u radu Kluba. I nije bio samo legenda Orsana. Bio je jedan od najzaslužnijih za razvitak dubrovačkog i hrvatskog jedrenja. Dobitnik je nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika (2003.) i Dubrovačkog saveza športova (2002.).

 

Pročitajte još

Tko je bez struje u ponedjeljak?

Dulist

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist