DuList IN

[FOTO/VIDEO] Dubrovnik upisan na kartu legendarnog branda Hard Rock Cafe, otvara se uskoro i radit će cijelu godinu!

[FOTO/VIDEO] Dubrovnik upisan na kartu legendarnog branda Hard Rock Cafe, otvara se uskoro i radit će cijelu godinu!

Prije više od pedeset godina u Londonu je otvoren prvi Hard Rock Cafe. U njemu je posebno rado boravio Eric Clapton, koji je odlučio upravo poviše ‘svoje’ barske stolice smjestiti svoju gitaru i time pokrenuti lavinu fascinantnih donacija koje su veliki glazbenici, oni koji su ispisivali povijest, poklonili ovom legendarnom, svjetski poznatom brandu koji se nalazi u svakom kutku svijeta.

Od danas – u Dubrovniku. Ove srijede svečano je, uz memorabilia tour, glazbu, iće i piće otvoren dubrovački raj za sve ljubitelje dobre glazbe. Ususret službenom otvorenju, medijima su se obratili Pablo Castrogiovanni, generalni direktor te Tanya Hugo, direktorica operacija Hard Rock Cafea. Ispred Grada Dubrovnika prisutnima se obratio gradonačelnik Mato Franković, ne krijući zadovoljstvo ovim važnim događajem i novim mjestom koji smješta Dubrovnik na mapu ‘rockerskih’ destinacija. Naglasio je kako je ovo prvi licencirani Hard Rock Cafe u Republici Hrvatskoj, što je velika čast za naš grad.

– Prostor koji ima svoju povijesnu vrijednost, dobio je novu vrijednost. Jako dobro znamo što Hard Rock kao brand znači u svijetu. Našem gradu je pripala čast da bude prvi grad u Hrvatskoj koji ima u svojoj ponudi i Hard Rock Cafe. Intencija je da ovaj objekt radi kroz cijelu godinu i mislim da je to još jedna dodatna vrijednost. Uistinu jedan bogat prostor u kojemu se ima što i vidjeti, od primjeraka gitara i druge opreme koju je Hard Rock Cafe donio u Grad. Vjerujem da će naši sugrađani pronaći ovdje lijepo mjesto za druženje, posebno u zimskim danima – istaknuo je među ostalim gradonačelnik Franković.

Generalni direktor Hard Rock Cafe Dubrovnik, Pablo Castrogiovanni pobliže je predstavio lokaciju u kojoj se otvorio ovaj važan objekt i iznio planove za budućnost.

– Ovo je najljepša lokacija Hard Rock Cafe-a na svijetu. Izrazito malo je takvih trgovina otvoreno u tako jedinstvenoj zgradi, stoga moramo zahvaliti samostanu Klarisa što je omogućila prostor za tu svrhu. Hvala svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta. Naš cilj je organizirati okupljanja za veliki broj ljudi, sveukupno u ljetnoj sezoni za 422 osobe, ali i omogućiti svježu dostavu namirnica, primjerice iz Župe dubrovačke. Želimo doprinijeti da Dubrovnik postigne još veću vrijednost. Plan je organizirati i glazbu uživo, bar jednom tjedno. Vina ćemo nabavljati s poluotoka Pelješca, otoka Korčule i Istre. Vrlo sam uzbuđen otvaranjem Hard Rock Cafe u Dubrovniku i sigurno će ostvariti uspjeh – naglasio je Castrogiovanni.
Tanya Hugo prisutnima je kratko odvela u povijest Hard Rock Cafea, od 1971. godine.
– Hard Rock Cafe jedan je od brandova ne samo u smislu glazbe, već i izvrsne gastronomije, ponude pića i tako dalje. Hard Rock Cafe prisutan je u 70 zemalja, na 225 lokacija, bili oni kafići, restorani, casino… Baš smo nedavno plasirali online gaming stranice kao dio digitalnog iskustva naših gostiju – istaknula je Tanya Hugo, te se prisjetila zgode s Claptonom i njegovim ‘special spot’ u londonskom Hard Rock Cafeu.

– U našoj kolekciji nalazi se nevjerojatnih 86 tisuća memorabilija. Osobno, najdraže mi je ljubavno pismo koje je Amy Winehouse napisala svom tadašnjem dečku. To je nešto što me je osobno dirnulo, no nije li i bit ovakvih kolekcija da te emotivno dotaknu? – istaknula je dalje Hugo. Kao najvrijedniji komad ipak će spomenuti rukom pisane riječi pjesme – i to ne bilo koje – već ‘Imagine’ Johna Lennona koje se čuvaju u zatvorenoj kolekciji Hard Rock Cafe. Spomenula je i najzanimljivije Hard Rock ‘spots’ kao što je hotel u obliku gitare na Floridi, cafe u Reykyaviku te Hard Rock Cafe Tromsø, jednu od najsjevernijih točaka na zemlji. U idućem razdoblju, naglasila je, planiraju i Hard Rock Cafe na aerodromu na Baliju, u Bangkoku, Argentini, Sao Paolu…

Za kraj, spomenimo još jednom kako će Hard Rock Cafe Dubrovnik biti otvoren cijelu godinu, a nudit će, ističu, jako puno – od dobre glazbe do cjelokupnog iskustva rock’n’rolla!

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist