DuList IN

Dubrovkinja Dolores Brbora sudjeluje u maratonu tetoviranja za malog Nou!

Maraton tetoviranja s ciljem prikupljanja pomoći za dječaka Nou Kokanovića održat će se 15. travnja u tattoo studiju Karma Ink Tattoo u Rijeci. Deset tattoo majstora iz raznih dijelova Hrvatske i Slovenije udružili su se u naporima prikupljanja donacija za dvogodišnjeg Nou, dječaka iz Velike Gorice s teškim dijagnozama

Dvogodišnji Noa jedini je u Hrvatskoj, a peti u svijetu sa recidivima meningitisa istim uzročnikom. Dijagnosticirana mu je epilepsija, šum na srcu, hidrocefalus, potpuna slijepoća te poremećaj senzorike i motorike. Noa je dijete potpuno ovisno o cjelodnevnoj skrbi te se ne može samostalno kretati ni komunicirati, ali s adekvatnim terapijama pokazuje veliki napredak. Osim redovitih terapija, Noin napredak iziskuje i mnoge pretrage i medicinske zahvate koji predstavljaju ogroman financijski pritisak na obitelj već izmorenu borbom sa teškim posljedicama Noinih dijagnoza.

Umjetnici koji su se odazvali akciji i koji će odraditi cjelodnevni maraton tetoviranja za pomoć obitelji Kokanović su cjelokupni tim domaćinskog studija Karma Ink Tattoo; tattoo artisti Gloria Nanut, Lola Žeželić, Linda Knežević, Angelika Vunić, Roni Kostadina te piercer Josip Fućak. Iz zagrebačkog Bura Tattoo studija sudjeluju Ana Kušter i Dolores Brbora te iz istog grada dolazi i Melanija Cupek, vlasnica studija Black Orchid Tattoo. Iz Kopra se odazvala umjetnica Petra Fon iz istoimenog studija, a iz studija Good Vibrations u Puli sudjeluje Nikola Vidaković.

U svrhu prikupljanja donacija, tattoo majstori su pripremili mnoštvo unikatnih dizajna za tetoviranje, printove umjetničkih ilustracija te odličnu atmosferu uz DJ-a Andreja Diklića. Za okrijepu umjetnika pobrinuli su se riječki King’s Caffe Food pub i Zmajska pivovara, a za dodatne materijale u pomoć su nesebično pritekli zagrebački Cibo Copy i D print Rijeka. Iznos donacije za tetoviranje iznosi 50€ i to vrijedi za bilo koji dizajn pripremljen za ovaj događaj, a tetovirat će se po redoslijedu dolaska.

Event će okupiti entuzijaste svijeta tetoviranja i piercinga, a za one koji to nisu a žele pomoći, donaciju mogu uplatiti direktno na žiro račun Noe Kokanovića ili na jednom od označenih mjesta u studiju. Više o Noinom životu moguće je pratiti na facebook stranici Noa i borba sa dijagnozama.

Pročitajte još

Miro Bronzić o velikoj obljetnici – dvadeset godina Ljetne škole filma Šipan

Maria Prkut

Glazbenica Ema Jusić predstavila novu pjesmu ‘Sami’

Dulist

BARBARA KNEZ SABLJO SAVJETUJE Kako urediti taracu za ljetna druženja?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija