Kultura

FOTO: Večer Mozartovih sonata uz Duo Amadè

Koncertom dua Amadè večeras je u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Dubrovnik otvoren deveti po redu Festival rane glazbe, na kojem će biti predstavljena glazba koja se rijetko izvodi, kao i instrumenti koji se danas mogu vidjeti samo na slikama.

Britanski glazbenici, violonistica Catherine Mackintosh i klavirist Geoffrey Govier izveli su na večerašnjem koncertu Mozartove sonate, a vrijedi istaknuti kako njihova glazbena suradnja traje još iz vremena osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Posebnost ovog festivala je u činjenici što obuhvaća sva glazbena razdoblja do ere romantizma, što ga svakako čini jedinstvenim, a veliko priznanje i potvrdu kvalitete festival je dobio pozivom Europske udruge festivala rane glazbe (REMA) da se učlane u udrugu.

Sutra slijedi nastup britansko-indijskog trija Radial s programom klasične indijske glazbe, a u ponedjeljak, 8. listopada hrvatski ansambl Responsorium izvest će skladbe Tomasa Checcinija, izdane u Veneciji davne 1612. godine.

Pročitajte još

FERMATA FESTIVAL NA KORČULI Lorena Milina odlučila je obogatiti kulturni život rodnog otoka

Dulist

Večer poezije Monike Herceg u vrtu ljetnikovca Skočibuha

Dulist

ULAZNICE RASPRODANE Mara i Kata vraćaju se na Svetu Mariju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija