DuList IN

FOTO/U TEATRU Radojka Šverko ljubavnim pjesmama uljepšala Valentinovo

Valentinovo u Kazalištu Marina Držića tradicionalno je obilježeno uz sinoćnji nastup Dubrovačkog simfonijskog orkestra uz posebnu izvedbu glazbene dive Radojke Šverko, vokalista Nevija Končića te pijaniste Vladimira Babina.

Koncertom je dirigirao Marc Tardue s kojim su dubrovački orkestar i umjetnici već ostvarili prethodne uspješne suradnje.

Radojka Šverko je pjevačica raskošnog volumena glasa, boje i s zapaženim nastupima na brojnim festivalskim nastupima u zemlji i svijetu.

U nizu priznanja i iznimnom glazbenom doprinusu tijekom dugotrajne karijere, među osvojenim nagradama Radojke Šverko ističu se ‘The Most Outstanding Performance’ 1970. na festivalu u Rio de Janeiru, čime postaje prva umjetnica koja je ovo priznanje dobila nakon glasovite Janis Joplin. Nastupa i također osvaja nagrade u Tokiju, Los Angelesu, Madridu, Seoulu, Ateni, Puerto Ricu, Caracasu, Curacau, Bratislavi, Firenzi, Palma de Mallorci, itd. Na tim je festivalima, između ostalih, pobijedila Davida Bowiea i Natalie Cole koji su također nastupali u konkurenciji. Proteklih tjedana bilježi prva mjesta hrvatskih top ljestvica s albumom ‘As Time Goes By (Live at Jazz.hr)’.

Foto: KMD

Pročitajte još

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

POSVETA VELIKOM PULITIKI Otvorena dokumentarna izložba ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Udruga 3D+UPIOU uspješno djeluje već pet godina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija