Kultura

FOTO U Sponzi otvorena izložba Velimira Trnskog

Izložba slika Velimir Trnskog otvorena je u srijedu navečer u atriju Palače Sponza.

– Pričekao sam da prođe dubrovačko ljeto i Igre, da ostanu Grad i Trnski. Dubrovački motivi su stalno prisutni na mojim slikama, tu i tamo se pojavi i koja žena. Ali kad vidite Grad i njegova tisućljeća, ove ljude koji se stalno kreću. Ja sam te ljude stavio u prozirnost prema pastoznom gradu. Imam tu opsesiju slikavanja grada i ljudi, isto radim i u Parizu. Privlači me čudo Dubrovnika, čim sam ga vidio, bio sam fasciniran – izjavio je Trnski.

Radovi su nastali od 2008. do 2010. te ove godine. Uz dubrovačku, otvorena je i paralelna izložba u Francuskoj, a planirana je i izložba u tajvanskoj prijestolnici Taipehu.

Velimir Trnski, koji je dubrovačkoj publici izložio tridesetak djela u tehnici akrilika, ulja i crteža, rođen je u Podravini 1947. godine. Nakon diplome na Umjetničkoj akademiji u Zagrebu (1968.-1971.) nastavio je studije na Rietveld akademiji u Amsterdamu. Dosad je izlagao na preko 120 međunarodnih izložbi. Od 1985. godine živi u Zagrebu i Parizu.

Pročitajte još

‘Lamento i Boogie’, skladba Gordana Tudora posvećena DSO-u i maestru Hutu

Dulist

POSVETA VELIKOM PULITIKI Otvorena dokumentarna izložba ‘Nije on kriv, on je slikar!’

Dulist

Udruga 3D+UPIOU uspješno djeluje već pet godina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija