Kultura

FOTO U Kneževom dvoru izložbom najavljeni ‘Najbolji u baštini’

FOTO U Kneževom dvoru izložbom najavljeni 'Najbolji u baštini'

Uoči 14. konferencije ‘Najbolji u baštini – The best in heritage’ u Kneževom dvoru otvorena je izložba na kojoj je stručnoj javnosti, ali i svim zaljubljenicima u baštinu, predstavljen izbor najboljih baštinskih projekata u prošloj godini.

– Već četrnaest godina u Dubrovniku održavamo manifestaciju ‘Najbolji u baštini – The best in heritage’, vrlo uspješnu konferenciju koja je po koncepciji jedinstvena u svijetu. Naime, svake godine okupljamo najbolje nagrađene baštinske projekte iz cijelog svijeta. Ove godine imamo projekte iz 22 zemlje s četiri kontinenta, od Kine i Japana do Turske, SAD-a i Kanade, koji čine vrlo prestižni izbor. Izložbom se želimo bolje povezati s gradom Dubrovnikom, a naravno da je i napravljena u suradnji s Dubrovačkim muzejima. Iako je konferencija zamišljena za profesionalce htjeli smo da i posjetitelji Dubrovnika vide što se to zapravo ovdje događa – rekao je na otvaranju direktor udruge ‘Najbolji u baštini’ profesor Tomislav Šola.

Posebno je naglasio kako ništa od svega navedenog ne bi bilo moguće bez Grada Dubrovnika i Dubrovačkih muzeja, lokalnog partnera konferencije.

– Konferencija, koja se u Dubrovniku udomaćila i ima tradiciju, ima veliku važnost za struku, ali i za Dubrovnik kao baštinski grad, jer pruža izvanrednu priliku za razmjenu iskustava i učenje na najboljim primjerima iz muzejske, konzervatorske i baštinske prakse – kazala je tom prilikom ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać.

Vrijedi također istaknuti kako je sve skupa svima zainteresiranima dostupno i preko internetske stranice www.thebestinheritage.com.

Pročitajte još

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist

OBILJEŽAVANJE 220. GODIŠNJICE SMRTI Koncert DSO-a u čast Ivana Mane Jarnovića

Dulist