Zanimljivosti

FOTO Subota s 10 000 gostiju

FOTO Subota s 10 000 gostiju

Preko 10 000 gostiju s pet cruisera jutros je posjetilo Grad i svojom brojnošću stvorilo standardno veliku gužvu na Pilama i u Povijesnoj jezgri.

Autobusi su se redali i iskrcavali turiste na jednoj strani, taksista ni za lijeka na drugoj strani, a valovi turista pod udarom vrućine izbezumljeno su se spuštali u Povijesnu jezgru, ne bi li u što kraćem vremenu vidjeli što više od našeg prelijepog grada.

Naravno da je svemu svoj doprinos dao i Croatia Summit koji se baš ovih dana održava u Dubrovniku. Na našu adresu stigle su i pritužbe i zamjerke na probleme koje je proizveo ovaj međunarodni skup.

– Dragi sugrađani, koliko vas je imalo problema u prometu zbog "sumita", a da ne govorim o raznim kašnjenjima i šteti. Grad živi od turizma, a ovakav vid turizma u špici sezone nam ne treba. Neka naša gospoda političari nađu neko drugo mjesto za maltretiranje stanovnika. Svih nas zanimaju troškovi ovog okupljanja, uključujući domjenak na otvaranju Igara. Grad su teritorijalno izolirali, ali im je idealan za protokol, i ni malo ih nije sram. Neka dovedu svoje goste autocestom do grada – napisao je naš nezadovoljni sugrađanin, očito ogorčen dvoličnošću državne vlasti prema Dubrovniku i njegovim građanima.

A naš fotograf Zvonimir Pandža okom kamere je zabilježio kaotično stanje na Pilama i u Povijesnoj jezgri.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1945. U New Yorku umro znameniti brodovlasnik Božo Banac

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1851. Rođen povjesničar, književnik i diplomat Lujo Vojnović

Dulist