Kultura

FOTO Sjajan spoj Lene Kramarić i Martine Tomić

FOTO Sjajan spoj Lene Kramarić i Martine Tomić

Nesvakidašnji spoj suvremenog plesa Martine Tomić i prepoznatljivog opusa slikarice Lene Kramarić, bili su izvrsna kombinacija za subotnju večer u Lazaretima.

Likovno-plesni projekt imena 'Luksuz' tako je kroz pola sata performansa pokazao dubrovačkoj publici dobro osmišljen spoj dviju umjetnosti, gdje se autorice susreću kao izvođačice i izlagačice, a uključivao je uključuje plesni materijal i izložbu slika nastalih jedno po drugom ili jedno zbog drugog, tijela kao objekta koje je pokretno i odgovara nepokretnoj slici subjektu i obrnuto.

 'Luksuz', na zbilja odličan način, propituje prijateljstvo, trenutnu fizičku udaljenost i povezanost usprkos toj udaljenosti Lene Kramarić i Martine Tomić, i time medij postaje ne samo sredstvo održavanja odnosa već stvara novi oblik jezika koji nastaje iskonski iznutra, a ne izvana. Zahtjevan i zanimljiv te poprilično likvidan ples mlade Martine osvježenje je u ovakvom tipu izlaganja, a kombinirano sa zanimljivim novim radovima Lene, postaje odličan 'luksuz'.

Performans-izložba nastao je u koprodukciji s Art radionicom Lazareti i Otvorenim ateljeom Eks scene, Academia Moderna iz Zagreba

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist