DuList IN

[FOTO] Prvi dan Uskrsa u Primorju

[FOTO] Prvi dan Uskrsa u Primorju

Pješačke ture ‘Putevima naših predaka’ obilježile su početak osmog izdanja Uskrsa u Primorju, tradicionalne manifestacije, koja se u organizaciji Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika ovog vikenda održava u dubrovačkim Gornjim selima.

Prvog dana, u subotu, u Ljupču su održane radionice pletenja pomica i penganja jaja, a posjetiteljima je prezentirana ponuda domaćih autohtonih proizvoda lokalnih OPG-ova, poput poma, pinica, penganih jaja, meda, ulja, vina, povrća, rogača, džemova, prirodnih melema, sadnica te prigodnih uskrsnih ukrasa Udruge osoba s invaliditetom ‘Prijatelj’.

U Ljupču je uslijedio glazbeni program, a nastupili su KUD-a ‘Marko Marojica’ Župa Dubrovačka, KUD-a ‘Sveti Juraj’ Osojnik, Ženski vokalni ansambl Valdinoce Orašac, Trio Estam, Limena glazba Zaton i drugi.
Za oba događanja organiziran je besplatan prijevoz autobusima Libertasa s Pila.

Prema programu, drugog dana, u nedjelju 16. travnja, u 15 sati na Osojniku počinju seoske igre za djecu, žene i muškarce. Sposobnost i snaga moći će se okušati u tradicionalnim igrama poput trčanja u vrećama, nošenja jaja na kuhači, potezanja konopa, a sve uz pratnju DJ-a Vjeverice. Ekipe za natjecanje trebaju se prijaviti na mob: 098 166 6290. Dodjela nagrada je u 17 sati, nakon čega slijedi koncert grupe Viva.

Besplatni prijevoz autobusima Libertasa organiziran je u 14:30 sati s Pila i u 19 sati povratak s Osojnika prema Pilama.

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist