Kultura

FOTO Premijerno izveden zatvorski triler “Otac”

Predstava „Otac“ autora Elvisa Bošnjaka, u režiji Joška Juvančića premijerno je izvedena večeras na maloj sceni teatra Bursa.

 Riječ je o prvoj ovogodišnjoj premijeri KMD-a, zatvorskom trileru čija se radnja vrti oko pitanja gdje je i u koga je nož.

U predstavi igraju Branimir Vidić Flika (Otac),  Zdeslav Čotić (Abel), Boris Matić (Florijan) i Trpimir Jurkić (Mrva). Scenograf i kostimograf je Marin Gozze, a skladateljica Paola Dražić Zekić.

Obrađujući tematiku oprosta i kajanja zbog počinjenja zlodjela, ova predstava, kao i sve ovogodišnje premijere, suprostavlja dobro i zlo. Naime, u zatvoru se pročulo kako netko nudi 10.000 DEM za  ubojstvo Oca optuženog zbog dvostrukog čedomorstva i silovanja kćeri. Nakon sedam dana u samici, kamo je odveden jer je tražio zaštitu, Otac se noć prije izlaska iz zatvora vraća u ćeliju. Traži od zatvorenika nož kako bi počinio samoubojstvo jer se ne može suočiti s onim što ga čeka izvan zatvora. No, zatvorenici sumnjaju da bi nožem mogao ubiti nekoga od njih.

Na kraju Otac ne izvršava svoj naum, već ubija jednog od zatvorenika s kojim je dijelio ćeliju.

Atmosferu sa večerašnje premijere možete pogledati u našoj fotogaleriji, a ako za sve ljubitelje kazališne umjetnosti, nova izvedba predstave "Otac" je sutra u 20 sati.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija