Kultura

“Jesenja priča” za lapadske prvaše

"Jesenja priča" za lapadske prvaše

Bogati program Mjeseca knjige u Dubrovačkim knjižnicama ugostio je učenike prvih razreda Osnovne škole Lapad, njih šezdesetak koji su ovog petka u Saloči od zrcala uživali u glazbenoj pričaonici « Jesenja  priča».

Dvije priče „Ole i Trufa“ i „Medvjed i tratinčica“ pripovijedale su im knjižničarke Odjela za djecu i mlade Vikica Šipić i Zlatka Mustahinić u sklopu glazbene pričaonice koju je vodila Paola Starčić.
 
Djeca su, uz klavirsku pratnju učila pjesmice o jeseni, a na kraju su i zaplesali. Bilo je veselo i zabavno, a već u ponedjeljak stižu „drugaši Marina Držića, dok će u srijedu gosti Dubrovačkih knjižnica biti vrtićki mališani. Pričat će se, pjevati i crtati.
 
Odjel za djecu i mlade u četvrtak, 25. listopada donosi izložbu fotografija „Lica koja pričaju život…“ – portrete starijih osoba (ribara, težaka, ljudi koji su cijeli život vezani za zemlju….), radove učenika OŠ Slano i OŠ Cavtat koji će biti izloženi do kraja manifestacije „Mjesec knjige“.

A sljedećeg ponedjeljka, 29. listopada je predviđena glazbena igraonica „Kućica u gljivi“ u 18:30 sati, otvorena za svu djecu od 3 do 6 godina.

Pročitajte još

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist

LEROVO ‘ČITANJE GRADA’ Bilješke dubrovačkog vlastelina Toma Basiljevića

Dulist

U KNEŽEVOM DVORU Promocija albuma Bonačić/Corvino/Lipić

Dulist