Kultura

FOTO Predstavljena multimedijalna prezentacija fortepijana iz Kneževa dvora

FOTO Predstavljena multimedijalna prezentacija fortepijana iz Kneževa dvora

U sklopu dugogodišnjeg zajedničkog projekta ‘Druga strana povijesti’ Dubrovački muzeji i udruga Sve ostalo je glazba predstavili su u subotu navečer multimedijalnu prezentaciju fortepijana iz Kneževa dvora graditelja Antona Waltera.

Multimedijalnu prezentaciju fortepijana u Glazbenoj dvorani Kneževa dvora predstavili su voditeljica Kulturno-povijesnog muzeja dr. sc. Vedrana Gjukić-Bender, voditeljica projekta Ivana Jelača, te Ervin Šilić, direktor tvrtke Novena koja je tehnički izradila aplikaciju.

Uz povijesni pregled instrumenta, aplikacija omogućava i reprodukciju video snimaka glazbenih izvedbi na ovom, u svjetskim razmjerima raritetnom glazbalu. Multimedijalna prezentacija će se projicirati putem tableta koji će biti trajno postavljen uz fortepijano, a namijenjena je svim posjetiteljima Kulturno-povijesnog muzeja u Kneževom dvoru. Riječ je o prvom muzejskom predmetu u Dubrovačkim muzejima prezentiranom na takav način.

Nakon formalnog dijela prezentacije, program je nastavljen koncertom gdje je uz pijanisticu Ivanu Jelaču kao gost nastupio austrijski umjetnik bariton Georg Lehner. Suorganizatori koncerta su Austrijski kulturni forum Zagreb i Hrvatsko-austrijsko društvo Dubrovnik.

Pročitajte još

U Splitu otvorena izložba na kojoj izlaže četrnaest dubrovačkih umjetnica

Dulist

Slike Stjepka Mamića izložene na tri povijesna pariška salona

Dulist

ZA VIKEND U TEATRU Vidi kako Lokrum pere zube

Dulist