Aktualno

[FOTO] Predstavljen novi ‘Welcome’

[FOTO] Predstavljen novi 'Welcome'

Ovogodišnje, 33. izdanje časopisa Welcome u nakladi Turističke zajednice grada Dubrovnika predstavljeno je ove srijede u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

– Drago mi je što smo se okupili povodom promocije časopisa ‘Welcome’. Nakon tri pandemijske godine ponovno smo izišli s brojem i nadam se da ćete biti zadovoljni njegovim sadržajem i izgledom. Zahvaljujem se cijelom uredničkom vijeću, glavnoj urednici, svim autorima koji su sudjelovali i naravno našim domaćinima koji su nas ovdje ugostili. Časopis je lijep, sadržajno je i slikovno izrazito uređen – kazao je ovom prigodom Miro Drašković, direktor TZ Dubrovnik.

U časopisu autori tekstova Samantha Todd, Ivan Lujo, Maja Nodari, Nella Lonza, Lidija Crnčević, Mislav Ćimić, Lea Pavlović, Jelena Obradović Mojaš, Vedran Benić, Nikolina Farčić, Lorita Vierda i Jadranka Ničetić osvrnuli se na aktualne teme poput digitalnih nomada, stogodišnje filmske umjetnosti, stote obljetnice rođenja Đura Pulitike, Statuta iz 1272., Zaklade Caboga Stiftung, pjesniku Ivanu Gunduliću, Feste sv. Vlaha, plemićkoj obitelji Bona, obnovi DPDS-a, dubrovačkih oriđinala, kolendavanja, priči o Zlatarskoj i Kovačkoj ulici, bendu Silente, Good Food Festivalu i predstavljanju Gornjih sela. Za fotografije za naslovnicu i za ovaj broj pobrinuo se Miho Skrvce, čije su fotografije većinom unutar časopisa.
-Uvijek želimo na jedan lijepi i informativni način omogućiti lako čitanje pisanih tekstova, koji su zapravo namijenjeni primarno posjetiteljima u našemu gradu – poručila je urednica časopisa Lidija Crnčević.

Posebni naglasak u novom broju časopisa stavljen je na stotu obljetnicu rođenja Đura Pulitike, Statutu iz 1272. kao simbolu dubrovačkog identiteta i državnosti, predstavljanju dubrovačkih oriđinala i kolendavanju – tradiciji koja traje osam stoljeća. Svoj primjerak Welcome-a možete nabaviti u uredu TZ Grad.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist