Grad

FOTO Predstavljen dubrovački dječji vodič ‘Đir po Gradu’

blank

Učionica 4.C razreda lapadske škole ovog je popodneva bila ispunjena posebnim emocijama, smijehom i veseljem. Upravo se ove srijede, na Dan škole, održalo predstavljanje dubrovačkog dječjeg vodiča ‘Đir po Gradu’. Autorica i urednica vodiča je učiteljica Gordana Rokolj, a u cijelo je osmišljavanje, kao i dosada, uključila svoje učenike.

Riječ je o novom, značajnom ostvarenju koji je nastao u okviru dobro poznatog projekta ‘Priče oko Popreta’ koji se bavi očuvanjem kulturne baštine. Vodič na 48 stranica donosi razne priče, zanimljivosti i legende kroz koje djeca, ali i stariji, na jedan drukčiji način mogu upoznati povijesnu jezgru. Ovim đirom obuhvaćeno je 27 lokacija po Gradu.

blank

Nakon predstave u kojoj su glavne uloge imali svestrani učenici, a koji su i radili na vodiču, učiteljica Rokolj je pripovijedila prisutnima kako je nastao vodič. Uz svaki se tekst nalazi ilustracija, a za izradu su bili zaduženi učenici. Zanimljivo je kako su ilustracije nastale na novinskom papiru. U svemu im je pomogla majka jedne učenice, umjetnica Giovanna Kličan.

blank

– Učenici su maštoviti i imali su puno volje. Od gusta sam sudjelovala na radionicama. Hvala učiteljici na prilici – rekla je među ostalim Kličan.

Ravnateljica Osnovne škole Lapad Nikolina Soko istaknula je kako je ponosna što djeluje u vrijeme kad ‘ova djeca pohađaju školu’ te što ima ovakvu djelatnicu i učiteljicu. Zahvalila je i roditeljima koji podržavaju djecu u ovakvim projektima, a učenike zamolila da nastave čuvati baštinu.

blank

Zaista, ovim je novim projektom učiteljica Gordana Rokolj ponovno dokazala koliko je važno raditi na očuvanju kulturne baštine i tradicije. Poseban ponos i podršku Rokolj iskazala je njena bivša učiteljica, gospođa Vesna Dropulić. Inače, danas se slavi 50. obljetnica izgradnje školske zgrade, a upravo je gospođa Dropulić bila jedna od prvih djelatnica koje su ušle u novoizgrađenu zgradu. Na samom kraju održao se tratamenat na kojem su se svi prisutni mogli počastiti domaćim hrostulama koje je napravila učiteljica Rokolj.

Treba istaknuti kako će se novac od prodaje vodiča, kao i do sada, uplatiti za liječenje djece koja se bore s nekom bolešću. Ako netko bude htio kupiti vodič, može se javiti na Facebook stranicu ‘Priče oko Popreta’.

Pročitajte još

Franković se sastaje s roditeljima iz vrtića Kono: ‘Prioritet je dobrobit djece’

Dulist

VJEŠTINE ZA ADOLESCENCIJU U gradskoj vijećnici održana konferencija Zavoda za javno zdravstvo DNŽ

Dulist

Tajlandska delegacija sastala se s Tepšić, razgovarali o suradnji Dubrovnika i Phuketa

Dulist