Grad

FOTO/POTPISAN UGOVOR Kreće obnova preostalih lađa u Lazaretima

FOTO/POTPISAN UGOVOR Kreće obnova preostalih lađa u Lazaretima

Nakon uspješno provedenog postupka nabave, u Lazaretima se u utorak se održalo potpisivanje ugovora za izvođenje radova na obnovi 8, 9 i 10 lađe kompleksa Lazareti.

Ugovor su potpisali Zavod za obnovu Dubrovnika i zajednica ponuditelja Alfa plan građenje d.o.o., Građevinar Quelin d.d. i Con-Teh d.o.o.

Iva Carević Peković, ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika istaknula je kako se projekt počeo razvijati 2015. godine. Prijavljen je godinu kasnije, nakon čega je tekao dugi proces evaluacije projekata, a 2017. godine Grad Dubrovnik je potpisao ugovor sa središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje te s Ministarstvom za regionalni razvoj.

– Projekt možda nije zahtjevan u smislu same sanacije, ali je zahtjevan logistički iz razloga što se nalazi na prometnom području, koji je pogotovo tijekom ljetnog razdoblja zakrčen. Molimo sve za strpljenje, najviše zbog kratkoće roka. Trebali bismo sve završiti krajem ove godine. Bit će potrebno raditi punom parom – istaknula je Carević Peković koja je također izrazila zadovoljstvo što je proces nabave protekao kako treba i što nije bilo žalbe.

Projekt ‘Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika’ sufinancira Europska unija iz europskog fonda za regionalni razvoj u okviru obnove kulturne baštine. Projekt se provodi zajedno s nositeljem Gradom Dubrovnikom i 10 partnera (Zavod za obnovu Dubrovnika, DURA, TZ Dubrovnik, FA Linđo, Udruga Deša, Socijalno poduzeće Deša Pro, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga DART, Galerija Artur Sebastian Design). Gradonačelnik Mato Franković, kao predstavnik nositelja projekta, istaknuo je kako je ‘uistinu proveden dobar postupak javne nabave’.

– Čim nema žalbi, možemo reći kako je odrađeno sve kako treba. Istaknuo bih zadovoljstvo kako su dubrovačke tvrtke kao zajednica ponuditelja dobile ovaj posao. Imamo jedinstven primjer obnove Lazareta u više segmenata. Prvi segment je taj što se povijesna baština obnavlja sredstvima iz EU. Drugi segment je taj što se Lazareti obnavljaju dubrovačkom pameti, dubrovačkim tvrtkama. Sigurno je kako će sezona biti malo teža, ali molimo ljude za razumijevanje jer imamo rokove koje moramo ispoštovati. Uz sve to, moramo postići kvalitetu koja mora biti prisutna. Radit ćemo tokom cijele turističke sezone. Vjerujem kako će se sve završiti na najbolji mogući način i da ćemo pokazati uspješan primjer kako se naša baština može obnavljati europskim sredstvima – rekao je Franković.

U ime izvođača, ugovor je potpisao predsjednik tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. Mato Butijer.

– Pokazali smo kako smo napravili kvalitetnu ponudu. Na nama je sad da pokažemo da ćemo sve to kvalitetno i u roku napraviti. Potpuno smo spremni i to se može očekivati. Zajvaljujem se svima koji će biti strpljivi zbog našeg rada kroz cijelo ljetno razdoblje – rekao je Butijer.

Pročitajte još

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist