Grad

FOTO/KOTARSKI IZBORI HDZ-u najbolji rezultat od ’91.

Hrvatska demokratska zajednica ovakav rezultat nije zabilježila na području Grada Dubrovnika od ranih 90-tih godina – rekao je zadovoljno gradonačelnik Mato Franković povodom uspjeha na kotarskim izborima. Naime, HDZ je od 5498 glasova biralištima osvojio njih 3450.

– Polučili smo veliku pobjedu na ovim izborima. Posebno možemo istaknuti Mokošicu, gdje je izašao velik broj birača i gdje smo ostvarili rezultat od čak 88 posto – istaknuo je Franković.

Nakon 15 godina, HDZ je ostvario pobjedu u Gradskom kotaru Lapadu, kao i u gradskom kotaru Pile Kono. Veliku pobjedu, prema riječima Frankovića, ostvarili su u Luci Šipanskoj, nakon niza mandata nezavisne liste Boža Brajevića.

– Iznenađenje nam je i pobjeda u Gružu gdje smo ostvarili visoku razliku u glasovima nad našim protukandidatima – rekao je Franković.

Kao gubitak izbora u mandatima smatraju onaj u povijesnoj jezgri, ali i izjednačen broj mandata s nezavisnom listom na Bosanci.

– Uistinu možemo reći kako smo iznimno zadovoljni brojem mandata i ostvarenim rezultatom. Ovo je svojevrsna potvrda kako se naš rad prepoznao u posljednjih godinu dana – zaključio je Franković.

Pročitajte još

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Mara Margaretić: Radim u kafiću, treniram, pjevušim. I njegujem naš običaj ispijanja kave

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija