Aktualno

FOTO POHVALA Povratak sjaja parka Gradac

FOTO POHVALA Povratak sjaja parka Gradac

Park Gradac ima posebno značenje za lokalno stanovništvo. Mnogi ga posjećuju kako bi pobjegli od gradske vreve i stresa, pronašli mir i revitalizirali dušu, a njegov izgled zaslužuje foto pohvalu!

Unatoč trenutnom stanju, park Gradac ipak pruža nekoliko pozitivnih elemenata. Primjećuje se veliki napredak u čišćenju parka i održavanju. Smeće je u potpunosti uklonjeno, a postavljanje kanti za otpad na području cijelog parka omogućuje posjetiteljima održavanje prostora čistim i urednim, što se uistinu i može vidjeti posljednjih dana. Također, pokošena trava doprinosi ljepšem izgledu parka i stvara ugodnu atmosferu za šetnju i opuštanje. Važno je pohvaliti i vlasnike pasa, koji uredno ‘pospremaju’ za svojim ljubimcima.

Usprkos lošem stanju u kojem se park Gradac trenutno nalazi, postoji nada u obnovu i vraćanje njegove nekadašnje ljepote. Gradski dužnosnici su svjesni potrebe za intervencijom i obnovom te su najavili da će se posvetiti tome čim se stvore svi potrebni uvjeti. Osim toga, provodi se izrada projektne dokumentacije i radi se na financijskoj konstrukciji kako bi se osigurala sredstva za obnovu.

Iako je obnova parka Gradac dugotrajan proces koji zahtijeva vremensko i financijsko ulaganje, važno je da gradski dužnosnici nastavljaju raditi na tom pitanju. Park Gradac ima potencijal da postane prekrasno mjesto koje će privlačiti posjetitelje i biti ponos Dubrovnika.
Dubrovnik kao destinacija ima iznimnu vrijednost za turizam, ali i za lokalno stanovništvo. Ulaganje u obnovu parka Gradac važno je, ne samo za poboljšanje izgleda grada, već i za poboljšanje kvalitete života lokalnih stanovnika. Obnova parka donijela bi nove mogućnosti za društvene događaje, kulturne manifestacije i koncerte na otvorenom, stvarajući prostor za zajedničko uživanje i odmor.

U nadi da će Grad Dubrovnik pružiti podršku obnovi parka Gradac i uložiti napore u njegovo vraćanje u puni sjaj, možemo sanjati o budućnosti u kojoj će posjetitelji i lokalno stanovništvo moći uživati u prekrasnom parku koji će biti ponos grada i mjesto koje privlači ljude svojom ljepotom i očuvanošću. Ipak, lijepo je vidjeti park u potpunosti očišćen od smeća, što i priliči turističkom gradu, a naročito Dubrovniku, koji se nerijetko naziva epitetom najljepšeg grada – ‘biserom Jadrana’. KM

Iz tiskanog izdanja od 7. lipnja 2023. godine

Pročitajte još

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist