Zanimljivosti

FOTO Pogled na Mjesec, Jupiter i Saturn kroz teleskope

Nakon prvog javnog promatranja teleskopima na Porporeli, gdje su svi zainteresirani uživali u pogledu na Sunce s dva teleskopa – jedan s posebnom Herschelovom prizmom kroz koji se gledao Sunce u bijelom svjetlu, a drugi teleskop je imao H-Alfa filter kroz koji se vidi samo valna duljina gorenja vodika – uvečer je zajednica Tehničke kulture organizirala i noćno promatranje.

U večernjem terminu od 20 do 22 sata se promtrao Mjesec, Jupiter i Saturn kroz teleskope. Zbog mjestimične naoblake nisu se za cijelo vrijeme promatranja bili vidljivi Mjesec i planeti, ali oni strpljivi su uspjeli vidjeti Mjesec, Jupiter i Saturn.

Javna promatranja na Porporeli organizirala su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Hrvatski astronomski savez.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija