Aktualno

[FOTO] PET GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE ‘Nikad neće biti zaboravljeni. Žive s nama, u našim srcima’

Na Velikom mulu u Luci Gruž i ove je godine obilježena godišnjica tragičnog događaja, kada je u Koločepskom kanalu u sudaru broda ‘Danče’ Lučke kapetanije Dubrovnik i glisera-gumenjaka, poginulo sedmero ljudi. Tužno prisjećanje na poginule osobe, prepuno emocija, održalo se 25. travnja u organizaciji članova Udruge 3D+UPIOU.

-Prošlo je pet godina od nesreće, a još uvijek ima pitanja koja nisu odgovorena i na koja nećemo dobiti odgovor. Još uvijek boli i ne prestaje boljeti. No, mi šaljemo poruku da nikad neće biti zaboravljeni. Žive s nama, u našim srcima. Nikad neće proći godina da ih se ne prisjetimo na ovom istom mjestu – istaknula je dopredsjednica Udruge Marijana Kohn.

Tragedija se dogodila u noćnim satima 25. travnja 2017. godine. Devet osoba se nakon pripremanja restorana za turističku sezonu na Šipanu zaputilo prema Dubrovniku. U Koločepskom kanalu, gumenjak koji ih je prevozio, sudario se s brodom Danče Lučke kapetanije Dubrovnik koji je bio u akciji hitnog medicinskog transporta prema Mljetu. U ovoj nesreći živote su izgubili Alen Perišić, Jele i Daniel Kobaš, Berislav Bandur, Marina Vuletić, a prema službenim podacima iz 2019. godine Tomislav Belak i Bojan Stoiljković još uvijek se vode kao nestale osobe. Jedine osobe koje su preživjele su Viktor Markota i Velimir Šetka, prisjetili su se iz Udruge 3D+UPIOU prilikom obilježavanja pete obljetnice od ove velike tragedije.

Pročitajte još

VREMENSKA PROGNOZA Pripremite ombrele, mogući pljuskovi s grmljavinom

Dulist

ŠTO TREBATE ZNATI? Od ponedjeljka počinju prijave za upise u srednje škole

Dulist

Franković o glazbi u povijesnoj jezgri: ‘Ne ubijam glazbu, ubijam gramzljivost i mahnitost’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija