Zanimljivosti

FOTO Palo ih je 250!

FOTO Palo ih je 250!

Ma je li on ovo i ne usporava? – upitao se zapovjednik policijskog broda Sveti Vlaho Perica Rokolj u nevjerici dok smo na 0.04 nautičke milje (cca 70-ak metara) promatrali gliser kako između nas i rta Kamen mali ide kao da sutra ne postoji.

Čak je izostao i onaj očekivani ustup u formi smanjivanja gasa koji je valjda refleksan kada se igdje vidi natpis policija. No, junak naše priče ostao je mrtav hladan. U istom pravcu istom brzinom. Ponašanje je to koje ipak zaslužuje kaznu.

Crtica je ovo iz jednog dana koji je ekipa duLista provela patrolirajući morem u pratnji posade broda Sveti Vlaho u sastavu Perica Rokolj, zapovjednik broda, Milivoj Čagalj upravitelj stroja, Dalibor Tutiš, mornar i Vlaho Lujo, voditelj Odjela pomorske i aerodromske policije. Suprotno vremenskim prognozama vrijeme krajem prošlog tjedna ipak je bilo relativno lijepo, a naša 'morska avantura' krenula je u jutarnjim satima.
– Naša glavna zadaća je nadzor granice. Južni Jadran je i najosjetljiviji jer je najizloženiji krijumčarskim rutama iz primjerice Albanije i Crne Gore – počeo je svoju priču Vlaho Lujo, policijski službenik s dvadeset godina iskustva koji nas je uveo u tajne i trikove njihova posla.

Ove godine zabilježeno je nevjerojatnih 250 prekršaja glisiranja, a na što smo sve naišli u našoj pomorskoj avanturi pročitajte u tiskanom izdanju duLista…

Pročitajte još

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist

[VIDEO] MLADI IZUMITELJI Andro i Niko Stanoš od smeća napravili tenk na daljinsko upravljanje

Dulist