Grad

[FOTO] Ovo su ambasadori digitalnih nomada, predstavljena i posebna ‘kartica’

[FOTO] Ovo su ambasadori digitalnih nomada, predstavljena i posebna 'kartica'

Han Talbot, Yvonne Worden, Helena Bradbury, Mita Carriman, Kristie Sullivan, Aragorn Meulendijks & Jeroen Elout, Rowena Hennigan, Jeff Burkett i Marlee McCormick, Dean Kuchel, Steve Tsentserensky, Lumin Grace te Nick, Mahina i Rau Hathaway ambasadori su digitalnih nomada u 2023. godini. Riječ je o novom projektu u koji su uključeni Turistička zajednica grada Dubrovnika, zatim Saltwater Nomads i Grad Dubrovnik.

Na konferenciji za medije ovog petka direktor Turističke zajednice grada Dubrovnika Miro Drašković istaknuo je kako se od 2020. godine aktivno radi na projektu digitalnih nomada. Kao novu fazu u projektu naveo je uvođenje spomenutih ambasadora digitalnih nomada – nešto što je, kako kaže, ‘uobičajeno u svijetu, a rijetkost u Hrvatskoj’.

-To su ljudi koji će predstavljati cijelu zajednicu digitalnih ambasadora te će boraviti u Gradu kroz cijelu godinu, uz iznimku ljetne sezone. Nama je bitno da ambasador privuče digitalne nomade u Grad – rekao je Drašković. Svaki ambasador će boraviti u Dubrovniku po mjesec dana. Tijekom tog razdoblja digitalni nomadi kreirat će sadržaj iz Dubrovnika te se stvoriti određeni angažman u lokalnoj zajednici.

Tanja Polegubić iz Saltwater Nomads istaknula je važnost uloge ambasadora digitalnih nomada, koji će okupljati digitalne nomade, organizirati radionice, sastanke i razgovore tijekom kojih će se dijeliti iskustva rada na daljinu.

[FOTO] Ovo su ambasadori digitalnih nomada, predstavljena i posebna 'kartica'
Jelka Tepšić, Miro Drašković i Tanja Polegubić

Drašković je predstavio i Digital nomad Pass, koji uključuje ulaznice za razne znamenitosti, popuste na brojne usluge te besplatan javni gradski prijevoz u trajanju od mjesec dana.

-Smatramo da će po popularnoj cijeni, a to je 85 eura, to biti privlačno za digitalne nomade. To je jedan od načina kako ćemo doći do stvarnog broja digitalnih nomada u Dubrovniku – istaknuo je. Pass je, naime, dostupan za sve nomade koji borave četiri tjedna u Dubrovniku te se može kupiti isključivo u TZ-u grada Dubrovnika.

Također je naglasio da je cilj ovog projekta daljnje učvršćivanje Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly destinacije, ali i produljenje turističke sezone.

[FOTO] Ovo su ambasadori digitalnih nomada, predstavljena i posebna 'kartica'

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, rezimirala je dosadašnje aktivnosti Grada Dubrovnika i TZ-a grada Dubrovnika vezano za profiliranje Dubrovnika kao destinacije za digitalne nomade, posebno preko organizacije nekoliko konferencija, projekata i događanja na međunarodnoj razini. Naglasila je kako je upravo Hrvatska bila prva u uvođenju vize za digitalne nomade, a Grad Dubrovnik je bio prvi koji je započeo projekt digitalnih nomada kao promotora destinacije.

Informacije o ambasadorima digitalnih nomada možete provjeriti ovdje.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist