Aktualno

FOTO “Ovo je mala škola za velika djela”

FOTO "Ovo je mala škola za velika djela"

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, gradonačelnik Andro Vlahušić i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti obišli su danas novu školsku zgradu Osnovne škole Marina Držića, te je svečanom priredbom obilježen kraj radova i početak korištenja novih prostora i učionica.

Ravnateljica škole Zrinka Capor zahvalila je Gradu Dubrovniku koji je izdvojio financijska sredstva kako bi se projekt izveo prema projektu, ali i svima koji su tijekom gradnje dali ruke da se nastava normalno odvija dok je gradnja bila u tijeku.

– Posebno se zahvaljujem svim onim profesionalcima s kojima smo se sastajali svakog utorka i zajedno pratili izgradnju škole – istaknula je Capor.
Gradonačelnik Vlahušić prisjetio se 2010. godine kada je u razgovoru s ravnateljicom Capor i predsjednicom Gradskog vijeća Olgom Muratti dogovorio da se krene u izvedbu projekta.

– Osjećam malu tremu, kao dijete i učenik ove škole. Ovo je uspješna priča. Školu smo završili na ponos cijelog grada i ove djece i nastavnika. Hvala im na strpljenju. Na ovome ne stojimo, ovo je treća škola koja će biti u jednosmjenskoj nastavi – rekao je Vlahušić, podsjetivši kako je Grad Dubrovnik sve druge škole kandidirao za javnoprivatno partnerstvo za ukupno 200 milijuna kuna, a sve skupa bi se trebalo početi ostvarivati u studenom.

– U projekt smo uključili i županijske srednje škole: obrtničku, ekonomsku školu i gimnaziju i to će biti poklon Grada Županiji, jer Županija nema toliko sredstava – zaključio je Vlahušić, dok je ministar Jovanović pohvalio učenike i nastavnike škole.

– Rekli su mi da idem u malu školu, ali ovo je mala škola za velika djela, jer vidim da je u ovoj školi osmijeh stalno prisutan na licu djece, za što su najzaslužniji njihovi učitelji i nastavnici – rekao je ministar Jovanović. Pohvalio je trud Grada na projektu zemlje znanja.

– Djeco, danas je znanje moć, i što budete više učili bit ćete moćniji. Imate i posebnu prednost, jer idete u školu iz koje dolaze gradonačelnici. I netko od vas će sigurno biti gradonačelnik, baš kao i Andro koji je išao u ovu školu – poručio je Jovanović učenicima.

Nove školske prostore blagoslovio je izaslanik biskupa Uzinića, don Ivica Pervan, a zatim su se djeca i odrasli razmilili novom zgradom te počastili na tratamentu. 

Inače, radovi na izgradnji zgrade počeli su u ljeto 2011. godine, izvođač je bila tvrtka M-P Beton, a projektom nadogradnje izvedeno je rušenje montažne školske zgrade te gradnja prizemlja i jednog kata potpuno novog objekta. Izgrađeno je dvanaest novih učionica na 1317 kvadratnih metara, a sredstva u iznosu od 4,4 milijuna kuna osigurana su iz proračuna Grada Dubrovnika.

Sljedeći na redu su Lapađani i Mokošani, čije će škole biti nadograđene u okviru javnoprivatnog partnerstva kojeg vode Vlada RH i Centar za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist