Aktualno

[FOTO] Odana počast žrtvama stradalim u pomorskoj nesreći u Koločepskom kanalu

[FOTO] Odana počast žrtvama stradalim u pomorskoj nesreći u Koločepskom kanalu

Nekolicina naših sugrađana ove je nedjelje na velikom mulu u Gružu odala počast žrtvama stradalim u tragičnoj pomorskoj nesreći u Koločepskom kanalu. Sugrađani su donijeli cvijeće i svijeće te nisu dozvolili da se imena stradalih zaborave. Članovi udruge 3D+UPIOU, ujedno i organizatori, pročitali su dirljive stihove u znak sjećanja. Ove godine odavanje počasti prošlo je u skladu s epidemiološkim mjerama.

Dvije se osobe još vode kao nestale
Četiri godine prošle su od teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu, u kojoj je život izgubilo pet osoba, a dvije se još vode kao nestale.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u večernjim satima 25. travnja u Koločepskom kanalu, pri čemu je došlo do sudara broda Lučke kapetanije ‘Danče’, koji je prvenstveno namijenjen traganju i spašavanju na moru i gumenjaka, brodice za prijevoz putnika oznake ‘690 DB’. Te večeri u 20.50 sati brod ‘Danče’ isplovio je iz ACI marine Dubrovnik te zaplovio Koločepskim kanalom prema luci Sobra na izvršenje zatraženog hitnog medicinskog prijevoza s otoka za Dubrovnik. Na brodu su se nalazila tri člana posade.

Oko 21.00 sat brodica oznake ‘690 DB’ isplovila je iz uvale Pakljena prema uvali i mjestu Brsečine na obali. Na brodici se tijekom plovidbe nalazio jedan član posade i osam putnika. Iznenada, u 21.20 sati, u Koločepskom kanalu došlo je do sudara Danača i gumenjaka.

Od posljedica sudara pet osoba smrtno je stradalo; voditelj brodice i četiri putnika s brodice, jedna osoba je lakše, a jedna osoba teže ozlijeđena, obje putnici i istovremeno jedine preživjele osobe na brodici, dok se dvije osobe, također putnici s brodice, još smatraju nestalima. Na brodu ‘Danče’ nije bilo smrtno stradalih ili ozlijeđenih osoba.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist