Grad

FOTO/OBILAZAK DALMATINSKE Franković: ‘Trebalo je proći 30 godina da asfalt dođe u ovu ulicu’

FOTO/OBILAZAK DALMATINSKE Franković: 'Trebalo je proći 30 godina da asfalt dođe u ovu ulicu'

Gradonačelnik Mato Franković obišao je ove srijede sa suradnicima Dalmatinsku ulicu. U ovoj lapadskoj ulici, koja se proteže paralelno uz Ulicu kneza Domagoja sve do spoja s Ulicom Miljenka Bratoša, provedeni su radovi na sanaciji asfaltnog zastora. Ukupna površina zahvata iznosi oko 3300 metara kvadratnih, a vrijednost radova iznosi oko 850 tisuća kuna.

-Putem ovih radova htjeli smo pokazati postojanje gradskih kotara, predstavljamo kanal između stanovnika gradskog kotara i gradske uprave. Slušamo njihove potrebe i kanaliziramo ih prema gradskoj upravi i na taj način se trudimo da gradska uprava odgovori njihovim zahtjevima. Jedan od zahtjeva bila je i potreba saniranja i uređenje Dalmatinske ulice. Trudili smo se svakog kontaktirati i izaći im u susret. Stanovnici su najviše tražili da riješimo odvodnju i saniranje ulaza – rekao je predsjednik Gradskog kotara Lapad Nikola Babić.

Gradonačelnik Franković istaknuo je kako je trebalo proći 30 godina da asfalt uopće dođe u ovu ulicu.

-Ova je ulica iznimno važna jer je drugi ulaz prema Lapadskoj školi. Pokušat ćemo u ove četiri godine pokriti što više ulica u gradu kako bi se u budućnosti mogle samo redovno održavati. Imamo puno problema, poziva, traženja da se ulice asfaltiraju, radimo svoj maksimum – naglasio je gradonačelnik.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist