AktualnoUrednički izbor

[FOTO] OBILAZAK CESTE ZA BOSANKU Franković najavio: Uskoro sastanak s konzervatorima oko lijevog skretača!

Frankovic Izjava

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković obišao je sa svojim suradnicima novootvorenu, dvotračnu cestu za Bosanku. Riječ je o dionici od priključka na državnu cestu DC8 do križanja na ulazu u gradsko naselje Bosanka ukupne dužine 640 metara. Radove vrijedne 364.187,96 eura izvela je tvrtka Tehnogradnja d.o.o.

Gradonačelnik se ovom prigodom prije svega zahvalio predsjedniku Mjesnog odbora Bosanka, doktoru Veliboru Puzoviću, jer zbog njegovog angažmana, rekao je, svjedočimo puno boljoj i kvalitetnijoj cesti prema Bosanci.

-Upravo je on u komunikaciji s Božidarem Ivanovićem dogovorio da donira jedan dio svog zemljišta kako bi se omogućilo stanovnicima Bosanke lakši i kvalitetniji put do svojih kuća. U konačnici, danas imamo cestu koja je na nekih 640 metara stavljena kao dvotračna cesta. Međutim, ostalo nam je još stotinjak metara za riješiti. Tu rješavamo imovinsko-pravne odnose, a nadam se kako ćemo ih u listopadu riješiti kako bi i preostali dio proširili – rekao je Franković te dodao kako će Bosanka dobiti i direktnu autobusnu liniju Bosanka – Grad.

–  Ukupna vrijednost investicije je oko pola milijuna eura s PDV-om. Međutim, preostalo je još izgraditi betonske rubnike što neće bitno utjecati na prometovanje ulicom. Cijela investicija je obuhvatila i dio koji se odnosi na oborinsku odvodnju, odnosno skupljanje vode u ovoj zoni. Zbog toga je napravljen bunar koji vuče svu vodu, koja time ne završava na državnoj cesti. Sve je bilo dogovoreno s Hrvatskim cestama. Nadalje ćemo idući tjedan održati sastanak koji je bitan za Bosanku. On će se odnositi na razgovor i sastanak s Konzervatorskim odjelom u Dubrovniku za izgradnju lijevog skretača koji je iznimno bitan te kako bi i to skretanje učinili sigurnijim. Ponavljam kako će navedenim Bosanka u potpunosti postati sastavni dio grada.   Ovo je i poruka stanovnicima Brgata kako se njima u životu neće ništa promijeniti – pojasnio je, nakon čega je spomenuo i druge ceste koje su izgrađene.

– Mogu reći da smo u mandatu izgradili više ključnih cesta. Krenuti ću od dvotračne ceste Kliševo-Mrčevo te ceste od mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, koja je omogućila kvalitetniju povezanost, a ponajviše Osojniku. Nadalje, tu je i dvotračna cesta na Lapadskoj obali. Dakle, korak po korak rješavamo ključne infrastrukturne projekte. Ne može sve odmah i ne može sve odjednom. Naravno, i financijski je potrebno osigurati dostatna sredstva kako bi se nešto napravilo. Postoji mjesto i vrijeme kada se nešto može dogoditi i izgraditi – zaključio je.

 

Pročitajte još

[FOTO] SVEČANA 90. OBLJETNICA Orsan je simbol tradicije, predanosti i ljubavi prema moru

Dulist

NOVA INVESTICIJA KRALJA LAMINATA Darko Pervan počeo s izgradnjom Hotela Slano

Dulist

U PETAK NA PLACI U GRUŽI Akcija mjerenja krvnog tlaka, razine šećera u krvi i još toga!

Dulist