Županija

FOTO/NAJAVA 6. FESTIWINEA ‘Vino je jedini ozbiljni preostali tradicionalni proizvod naših pradjedova’

FOTO/NAJAVA 6. FESTIWINEA 'Vino je jedini ozbiljni preostali tradicionalni proizvod naših pradjedova'

Poslovni susret vinara i ugostitelja B2B održao se u petak na Sunset Beach Uvala Lapad u sklopu  kao jedan od najavnog događaja 6. FestiWinea.

Ovaj poslovni susret, dio je međunarodnog vinskog festivala Dubrovnik FestiWine koji će se u travnju ove godine održati šesti put.

– Vino je jedini ozbiljni preostali tradicionalni proizvod naših pradjedova. Drago mi je što nam i mediji pomažu slikama i rječju jer vino je proizvod koji pokazuje koliko je jedna destinacija poput naše prepoznatljiva sa svojim domaćim proizvodima. Gdje god pođe i tko vas god pozove, ponude vas domaćim vinom. Nadam se da ćemo nakon šest godina zajedničkog truda doći do razine u ugostiteljstvu DNŽ, na kojoj u našoj županiji pije više od 50 posto naših vina – poručio je vinar Božo Martinović.

B2B rezerviran je isključivo za naše županijske vinare i ugostitelje u vrijeme kada se formiraju vinske karte za novu sezonu. Vinari će izlagati svoja vina, a ugostitelji, hotelijeri i vinski trgovci kušati i odabrati. Vjerujemo da će i ove godine izvrsna vina naših lokalnih vinara zauzimati značajno mjesto u ugostiteljskoj ponudi Dubrovačko-neretvanske županije.

-Mi doista imamo najbolja hrvatska bijela i crna vina i toga smo bili od početka svijesni. No, isto tako tražili smo  u županiji način kako u suradnji s vinarima pokazati svijetu naša izvrsna vina. Doista, vino je apsolutna sastavnica svake ugostiteljske ponude, a posebno u slučaju kada mi imamo tako dobra vina. Sve je počelo našom strategijom razvoja vinogradarstva i vinarstva, gdje smo zaključili kako nam je potreban vinski festival, više vina i jedna posebna kategorija kvalitetnog crnog vina. Kako smo tu strategiju usvojili tako smo danas dočekali i šesto izdanje festivala vina ‘FestiWine’, odnosno petog susreta ugostitelja i vinara. Naš cilj je da svaki stol u našoj županiji ima županijska vina i da svaki turist na odlasku ponese barem jednu bocu našeg vina – prigodno je poručio župan Nikola Dobroslavić.

Posebni gosti ovog poslovnog susreta su proizvođači prehrambenih proizvoda Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist