Grad

FOTO Na gruškoj peskariji samo najbolje!

Petak jutro, dan kada je placa puna ljudi i vrvi životom, mirisima i bojama – takav dan nismo mogli propustiti. Iako se sunce teško probijalo kroz oblake, to nije zaustavilo mlade i stare da se opreme zdravim i domaćim namirnicama za objed.

Po običaju, ribarnica je bila puna, red se čekao kako za gerice, barbune tako i sve ostale male i velike ribe. Za srđele se borilo, pa ih je brzo nestalo. A kako se bližilo osam ura placom su odzvanjali ribari i njihovo ‘nema vam niđe više sarđela’. A najljepše je kupiti i domaćeg povrća uz svu tu lijepu ribu, da se objeduje kako i svaki petak.

S pjace se išlo punih saketa barbuna – od malih za 30 kuna, do onih većih za 80 kuna, kupovale su se i gerice iako se moglo čuti negodovanje što nema onih ‘pravih malih gera’. Ali nema cjenkanja u naših domaćina, pa su se cijene čvrsto držali jer složni kažu kako ‘prodaju samo najboje’.

Kako je izgledala placa ovoga petka pogledajte u fotogaleriji.

 

 

Pročitajte još

Tomo Sjekavica na prijemu kod predsjednika Milanovića

Dulist

Tim ‘Aktivne Hrvatske’ kod gradonačelnika, najavili i program u Dubrovniku za lipanj

Dulist

U 2021. Lokrum posjetilo 100 tisuća ljudi. Prihodi veći od 13 milijuna kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija