Grad

FOTO Na gruškoj peskariji samo najbolje!

Petak jutro, dan kada je placa puna ljudi i vrvi životom, mirisima i bojama – takav dan nismo mogli propustiti. Iako se sunce teško probijalo kroz oblake, to nije zaustavilo mlade i stare da se opreme zdravim i domaćim namirnicama za objed.

Po običaju, ribarnica je bila puna, red se čekao kako za gerice, barbune tako i sve ostale male i velike ribe. Za srđele se borilo, pa ih je brzo nestalo. A kako se bližilo osam ura placom su odzvanjali ribari i njihovo ‘nema vam niđe više sarđela’. A najljepše je kupiti i domaćeg povrća uz svu tu lijepu ribu, da se objeduje kako i svaki petak.

S pjace se išlo punih saketa barbuna – od malih za 30 kuna, do onih većih za 80 kuna, kupovale su se i gerice iako se moglo čuti negodovanje što nema onih ‘pravih malih gera’. Ali nema cjenkanja u naših domaćina, pa su se cijene čvrsto držali jer složni kažu kako ‘prodaju samo najboje’.

Kako je izgledala placa ovoga petka pogledajte u fotogaleriji.

 

 

Pročitajte još

Novi vrtić u Gospinom polju otvorit će vrata 1. rujna 2023.

Dulist

TRAVA, KOROV, DRAČA Sve se zeleni, samo na krivim mjestima

Dulist

Katarina Milat Kralj nova je direktorica Dubrovačke baštine

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija