Županija

[FOTO] NA GRUDI Ministri i brojni uzvanici na svečanoj sjednici Općine Konavle

sjednica konavle

U prigodi Dana Općine Konavle, ujedno 31. obljetnice oslobođenja i 30. obljetnice osnutka najjužnije hrvatske općine, održana je svečana sjednica na Grudi. Na svečanoj sjednici sudjelovali su potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, izaslanik ministra hrvatskih branitelja general Josip Lucić, izaslanik ministra vanjskih i europskih poslova državni tajnik Frano Matušić, generalna konzulica RH u Kotoru Jasminka Lončarević, državni tajnici Zrinka Raguž i Stipe Mamić, gradonačelnik Mato Franković i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Gradonačelnik Franković čestitao je na vrijednom obljetnicama te istaknuo ulogu Vlade RH u pomoći realizacije mnogih bitnih projekata u cijeloj Hrvatskoj, a tako i na samom hrvatskom jugu, u Općini Konavle.

-Grade se škole, vrtići, ceste, vodovodni i kanalizacijski sustavi diljem zemlje, bez obzira koja je stranka na vlasti u kojem gradu. Hrvatska se konačno ravnomjerno razvija i svatko ima priliku povećati kvalitetu života svojim građanima. To ne bi bilo moguće da nema stabilne Vlade i stabilnih financija, kazao je gradonačelnik Franković i poručio kako mu je zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik uključio Konavle i ostale općine u ITU mehanizam, što će omogućiti realizaciju strateških projekata na dobrobit svih građana.

-Razvoj svih općina u okruženju ujedno je i razvoj samog grada. Važno je da smo zajedno jer kad smo zajedno onda smo tri puta jači i lakše rješavamo svoje probleme, istaknuo je gradonačelnik.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić u svom je obraćanju govorio upravo o brojnim realiziranim i projektima u tijeku, posebno istaknuvši danas potpisani ugovor za gradnju nove škole.

 

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist