Županija

[FOTO] NA GRUDI Ministri i brojni uzvanici na svečanoj sjednici Općine Konavle

U prigodi Dana Općine Konavle, ujedno 31. obljetnice oslobođenja i 30. obljetnice osnutka najjužnije hrvatske općine, održana je svečana sjednica na Grudi. Na svečanoj sjednici sudjelovali su potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica, izaslanik predsjednika Vlade RH, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, izaslanik ministra hrvatskih branitelja general Josip Lucić, izaslanik ministra vanjskih i europskih poslova državni tajnik Frano Matušić, generalna konzulica RH u Kotoru Jasminka Lončarević, državni tajnici Zrinka Raguž i Stipe Mamić, gradonačelnik Mato Franković i župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

Gradonačelnik Franković čestitao je na vrijednom obljetnicama te istaknuo ulogu Vlade RH u pomoći realizacije mnogih bitnih projekata u cijeloj Hrvatskoj, a tako i na samom hrvatskom jugu, u Općini Konavle.

-Grade se škole, vrtići, ceste, vodovodni i kanalizacijski sustavi diljem zemlje, bez obzira koja je stranka na vlasti u kojem gradu. Hrvatska se konačno ravnomjerno razvija i svatko ima priliku povećati kvalitetu života svojim građanima. To ne bi bilo moguće da nema stabilne Vlade i stabilnih financija, kazao je gradonačelnik Franković i poručio kako mu je zadovoljstvo što je Grad Dubrovnik uključio Konavle i ostale općine u ITU mehanizam, što će omogućiti realizaciju strateških projekata na dobrobit svih građana.

-Razvoj svih općina u okruženju ujedno je i razvoj samog grada. Važno je da smo zajedno jer kad smo zajedno onda smo tri puta jači i lakše rješavamo svoje probleme, istaknuo je gradonačelnik.

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić u svom je obraćanju govorio upravo o brojnim realiziranim i projektima u tijeku, posebno istaknuvši danas potpisani ugovor za gradnju nove škole.

 

Foto: Grad Dubrovnik 

Pročitajte još

Na Obodu dovršeno igralište vrijedno 15 tisuća eura

Dulist

‘TEŽAK’ 29 MILIJUNA EURA Konavoski vijećnici izglasali povijesni proračun!

Dulist

KONAVOSKI PANOPTIKUM Ne propustite predavanje najpoznatijeg hrvatskog alpinista Stipe Božića

Dulist