Grad

[FOTO] ‘MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI’ Franković obišao novouređeni parking Gradac

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je u subotu obišao novouređeni parking Gradac.
-Ovaj će parking biti dostupan svim našim sugrađanima. Oni su ti koji će koristiti ova parking mjesta. To je najvažnije od svega. Također, ovaj parking predstavlja određenu vizuru Grada. Prije je to bilo neuredno, a sada je to jedno obnovljeno mjesto kojim možemo biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik.
Direktor Sanitata Tomislav Tabak naglasio je da je prijašnji izgled parkirališta Gradac bio zapušten.
-Kamenja su se odbijala od vozila i nastajale su štete i na vozilima koja su bila parkirana. Dobili smo urednu parkirnu površinu s 89 mjesta. Projekt je rađen u skladu s dogovorenim smjernicama konzervatora – istaknuo je Tabak.
Na parkiralištu Gradac, na prostoru ukupne površine 2400 metara kvadratnih, provedeni su radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja. Zadržan je isti broj parkirališnih mjesta, ali je osigurano nesmetano kretanje parkiralištem. Parkiralište će za korištenje i dalje služiti isključivo građanima. Po završetku rekonstrukcije, uređen je i asfaltiran pristupni put – Ulica don Frana Bulića, od spoja s Ulicom branitelja Dubrovnika pa do novouređenog parkirališta.

Uređenje parka Gradac
Gradonačelnik je dodao da je proveden natječaj za obnovu parka Gradac. Izabrana je tvrtka koja će izraditi projektnu dokumentaciju.
-Do kraja godine bi veliki dio toga trebao biti gotov i onda treba osigurati potrebna sredstva i krenuti u obnovu parka Gradac. Vidjeli smo po odabranom rješenju da će biti jedno posebno mjesto, što je i sada, ali uz činjenicu da nije dobro uređeno, u jednom manjem dijelu i zapušteno – istaknuo je Franković.

Pročitajte još

[VIDEO] S barki ispred Kaša sugrađani se na dirljiv način oprostili od starog ribara Franza

Dulist

GRAD REAGIRAO NA KRISTIĆA ‘U prvom dijelu siječnja Dubrovnik je dosegnuo 80 posto noćenja rekordne 2019.’

Dulist

Estonski investitor želi graditi u Zatonu Malom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija