Grad

[FOTO] ‘MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI’ Franković obišao novouređeni parking Gradac

[FOTO] 'MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI' Franković obišao novouređeni parking Gradac

Gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima je u subotu obišao novouređeni parking Gradac.
-Ovaj će parking biti dostupan svim našim sugrađanima. Oni su ti koji će koristiti ova parking mjesta. To je najvažnije od svega. Također, ovaj parking predstavlja određenu vizuru Grada. Prije je to bilo neuredno, a sada je to jedno obnovljeno mjesto kojim možemo biti zadovoljni – rekao je gradonačelnik.
Direktor Sanitata Tomislav Tabak naglasio je da je prijašnji izgled parkirališta Gradac bio zapušten.
-Kamenja su se odbijala od vozila i nastajale su štete i na vozilima koja su bila parkirana. Dobili smo urednu parkirnu površinu s 89 mjesta. Projekt je rađen u skladu s dogovorenim smjernicama konzervatora – istaknuo je Tabak.
Na parkiralištu Gradac, na prostoru ukupne površine 2400 metara kvadratnih, provedeni su radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja. Zadržan je isti broj parkirališnih mjesta, ali je osigurano nesmetano kretanje parkiralištem. Parkiralište će za korištenje i dalje služiti isključivo građanima. Po završetku rekonstrukcije, uređen je i asfaltiran pristupni put – Ulica don Frana Bulića, od spoja s Ulicom branitelja Dubrovnika pa do novouređenog parkirališta.

Uređenje parka Gradac
Gradonačelnik je dodao da je proveden natječaj za obnovu parka Gradac. Izabrana je tvrtka koja će izraditi projektnu dokumentaciju.
-Do kraja godine bi veliki dio toga trebao biti gotov i onda treba osigurati potrebna sredstva i krenuti u obnovu parka Gradac. Vidjeli smo po odabranom rješenju da će biti jedno posebno mjesto, što je i sada, ali uz činjenicu da nije dobro uređeno, u jednom manjem dijelu i zapušteno – istaknuo je Franković.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist