Aktualno

[FOTO] Mladi Dubrovčani srcem zagrlili Dubrovnik i sve potrebite u njemu

Prvog dana volonterskog projekta ’72 sata bez kompromisa’ u Dubrovniku je odrađeno 15 akcija podijeljenih u ekološke, socijalne i radne. Projekt u našem gradu okuplja više od 200 volontera, a na razini Hrvatske uključeno je njih gotovo 3 tisuće u 16 gradova i općina.
Već od ranog jutra krenulo se na različite strane Grada. Neki od volontera su kopali rupe za nove sprave za rehabilitaciju korisnicima Udruge ‘Dva skalina’, dok se na drugoj lokaciji ususret zimi i hladnijim vremenima pripremalo nove grede i počelo s postavljanjem novog potkrovlja kuće. Nekolicina volontera radila je i s onima najmanjima kojima su pripremali pisma i poruke za osobe treće životne dobi u domovima, kako bi i bez obzira na pandemiju i nemogućnost osobnog njihovog dolaska bili svjesni njihove prisutnosti i svjesnosti da ih volonteri nisu zaboravili, već da su tu uvijek za njih. Osim toga radilo se i u osnovnoj školi gdje se započelo s uređenjem i bojanjem prostorija, ali i pripremom ograda za novu boju. Dio volontera uređivao je obiteljsku kuću kako bi joj omogućili normalne životne uvjete te su joj pripremili drva za ogrjev.
Mladi Dubrovčani od 15 do 35 godina odlučili su ovaj vikend zagrliti srcem Dubrovnik i sve potrebite u njemu, a velika većina njih će to nastaviti i poslije projekta.
I za danas se pripremaju mnoge raznolike akcije na kojima će volonteri nesebično darovati svoje vrijeme, vještine i talente te osvijestiti sebi i drugima ‘kako srce se napuni kada za drugog se isprazni’ što je ujedno i službeni jingle ovogodišnjeg projekta.
’72 sata bez kompromisa’ je međunarodna volonterska akcija koja je započela davne 1995. godine Njemačkoj. Otada se svake godine broj volontera, akcija i uključenih država povećava. Zasad je u projekt uključeno 10 europskih zemalja. Hrvatska je u projekt uključena već osmu godinu zaredom, a svake godine se broj uključenih gradova i općina povećava.
Održava se u organizaciji Studentskog katoličkog centra Dubrovnik (SKAC_DU), a u suradnji s Caritasom i Vijećem za mlade Dubrovačke biskupije.

Izvor; foto: www.mladi-dbk.com

Pročitajte još

OBAVIJEST ELEKTROJUGA Provjerite tko je u utorak i srijedu bez struje

Dulist

JAVLJAJU VATROGASCI Uklonjen odron na cesti poviše Šumeta

Dulist

FOTO/VIDEO Da vi niste hrabri bili, ne bi mi trobojnicu vili…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija