Aktualno

KASNE ISPLATE Vozači Ubera za nedjelju najavljuju štrajk diljem Hrvatske

KASNE ISPLATE Vozači Ubera za nedjelju najavljuju štrajk diljem Hrvatske

Vozači Ubera u Hrvatskoj od nedjelje kreću u štrajk jer im kasne isplate. Potvrdila je to za Index Iva Filipović, tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi.
-Nema nikakvog obrazloženja što se događa, zašto novac nije isplaćen i kada će biti isplaćen. U nedjelju će se ići u štrajk na razini cijele Hrvatske. U Zagrebu planiramo blokirati Radničku cestu gdje je Uberov ured jer ćemo zahtijevati da netko iz Ubera, neka fizička osoba izađe pred nas i kaže nam što se događa – rekla je Filipović za Index te dodala kako radnici nemaju nikakvog odgovora te dobivaju samo automatizirane poruke. U nedjelju će biti poznato koliko će se vozača priključiti štrajku, a Filipović kaže kako će nastaviti sa štrajkom bez obzira na to sjela im uplata tijekom vikenda ili ne.
-Nastavit ćemo sa štrajkom jer nam nisu dali nikakvo obrazloženje i to se ponovno može dogoditi za tjedan, dva, tri. Tražit ćemo poštivanje partnerskog odnosa kojeg upravo oni toliko naglašavaju – ako smo partneri, valjda bi bilo u redu da izađu pred mene, kao svog partnera, i kažu mi zašto moji novci nisu isplaćeni -rekla je dalje. Naglasila je kako su i ranije znale kasniti isplate, možda dva do tri puta godišnje kad su novci bili isplaćeni u petak ujutro dok je isplata inače utorkom.
Iz Ubera pak za Index navode kako je došlo do greške u sustavu lokalne banke.
-Naši vozači partneri upoznati su sa situacijom kašnjenja uplata zbog greške u sustavu lokalne banke. Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku – navode iz Ubera.

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist