DuList IN

FOTO Maja Grgić i Niko Novaković izrekli sudbonosno ‘da’!

FOTO Maja Grgić i Niko Novaković izrekli sudbonosno 'da'!

Dan je bio čaroban. Sve je teklo glatko i opušteno, baš onako kako smo i željeli – ističe nam naša poznata jazz pjevačica Maja Grgić o nedavnom posebnom danu. Danu kad su ona i nekadašnji rock-gitarist grupe Atlantida, ­danas vlasnik ‘Seoske kuće Čilipi’ Niko Novaković izrekli sudbonosno ‘da’.

— Poslužilo nas je toplo sunčano vri­jeme, a za sve finese koje nismo uspjeli sami napraviti, pobrinuli su se moja sestra i najbliži prijatelji. Sama cere­monija s matičarkom trajala je 20-ak minuta nakon čega je moja kuma Maja Vučić uz pratnju Tea i Mihaele Marti­nović otpjevala predivnu pjesmu za naš prvi ples. Uslijedile su još dvije pjesme, jedna koju je Niko otpjevao meni, i za kraj jedna koju sam ja napi­sala i posvetila njemu – rekla je Grčić. Sve je bilo, kako kaže, jako romantično i dirljivo.

FOTO Maja Grgić i Niko Novaković izrekli sudbonosno 'da'!

— Uspjeli smo rasplakati i one naizgled najčvršće među uzvanicima. Inače, bio je to naš najuži krug obitelji i prijatelja. U nekoj drugoj situaciji bi tu bilo i malo više dragih nam ljudi, ali kako smo s cijelom organizacijom započeli samo petnaest dana prije samog vjenčanja, napravili smo pravo čudo. Družili smo se u prekrasnoj Villi V u Komajima koju s jedne strane okru­žuje šuma, a s druge nepregledno more. Fotografije Jure Paljetka će vam reći puno vše od samih riječi. Uslijedila je savršena večera, a slavlje smo završili uz koktel majstora i DJ-a – istaknula je.

FOTO Maja Grgić i Niko Novaković izrekli sudbonosno 'da'!

‘Nikad ne reci nikad’
Za styling se, ističe nam dalje, pobri­nula sama.
— Niko i ja smo spontani ljudi i ne volimo planirati puno unaprijed pa smo se i za samo vjenčanje dogovorili 15 dana prije. Tako smo se i odlučili za jednostavan i opušten pristup svemu taj dan. Ja sam na sebi imala prekrasnu lepršavu kombinaciju naše Ozrenke koju sam kombinirala uz bijele starke, iako sam veliki dio vremena bila i bosa. Ispred vile je veliki mekani travnjak koji nas je mamio da skinemo cipele. Od nakita sam nosila neizostavne konavoske zlatne svatovske naušnice. Niko je nosio odijelo s tregerima i lude duboke čizme od Replaya. Sve skupa malo neobično, ali takvi smo valjda i mi sami – navela je.

FOTO Maja Grgić i Niko Novaković izrekli sudbonosno 'da'!FOTO Maja Grgić i Niko Novaković izrekli sudbonosno 'da'!

Njena prijateljica Ana Obradović Skračić se pobrinula za laganu šminku i frizuru, Monika i Igor Koroušić za luk ukrašen cvijećem, njena sestra Sanja Grgić za ukrase i to je ceremoniji dalo dodatni dio čarolije.

— Od početka smo oboje znali da ćemo ovu našu ljubav okruniti bra­kom, iako sam ja cijeli život govorila da brak nije za mene i kako se nikada neću udati. Majka mi je uvijek znala reći ‘Nikad ne reci nikad’, a ja bih se na to znala nasmijati. Sad vjerujem da za sve postoji svoje vrijeme i da kad nađeš onu pravu osobu za sebe sve dobija jednu novu puninu i smisao. A uz pravu osobu pored sebe ustvari dobiješ krila i veću slobodu za let – istaknula je Maja.

FOTO Maja Grgić i Niko Novaković izrekli sudbonosno 'da'! FOTO Maja Grgić i Niko Novaković izrekli sudbonosno 'da'!

Foto Jure Paljetak

Pročitajte još

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist

Pripremila Jannette Razum – čokoladni lava kolačići

Dulist