Zanimljivosti

[FOTO] LETJELICE, AVIONI… Završena trodnevna manifestacija ‘Aeronaut 9’

U sklopu projekta Du STEM, Aeroklub Nimbus od 12. do 14. svibnja održao je Aeronaut 9, manifestaciju zrakoplovne tematike, koja se sastoji od predavanja, igraonica i radionica za djecu i mlade. Osnovni cilj bio je upoznati sve polaznike s različitim vidovima zrakoplovnog sporta i tehničke kulture.

U Centar za mlade Dubrovnik predavanjem Nikše Radičevića o dronovima i bespilotnim letjelicama u petak je započeo Aeronaut 9. Sudionici su se upoznali s razlikama, namjenama, nacionalnim propisima i mogućnostima dronova i bespilotnih letjelica.

U subotu u dvorani OŠ Montovjerna održana je radionica/igraonica o velikim i malim dronovima te modelima aviona. Polaznici su se mogli upoznati s mogućnostima dronova, uz to se odlično zabavili i naučili nešto novo. Danas se u sportskoj dvorani OŠ Montovjerna za kraj manifestacije održalo tradicionalno natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona te utrka dronova.

Foto: Zajednica tehničke kulture Dubrovnik 

Pročitajte još

Ugrijalo more, trk na plažu!

Dulist

[FOTO] KOROSANTE Ljepota vjere i tradicije na Lopudu

Dulist

OTVORENE PRIJAVE Ljetna škola crtanja za djecu školskog uzrasta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija