Grad

FOTO Legaz: Ovo je stav udruge Divlja liga Vaterpolo oko uvale Sumartin

FOTO Legaz: Ovo je stav udruge Divlja liga Vaterpolo oko uvale Sumartin

Nakon što je Siniša Jerosimić kao novi koncesionar Uvale Sumartin reagirao na ”medijske istupe Igora Legaza vezano za poslovanje njegove tvrtke”, predsjednik Udruge Divlja liga Vaterpolo na redakcijski mail DuLista poslao je reakciju.  

Tekst prenosimo u cjelosti.

Stav udruge o kupalištu Sumartin koncipiran je u tri točke:

– mora se poštovati tvrtka “Magros” d.o.o. kao zakoniti koncesionar zone VI. i njena puna upravljačka prava vrhu južnog dijela kupališta Sumartin, u opsegu kako je to odredio Upravni sud u Splitu

– navodno “uređenje” kupališta Sumartin nije “veliki projekt”, nego providna obmana

– treba poništiti kompletan postupak “koncesioniranja”

Upravno tijelo, nadležno za izdavanje građevinskih dozvola prije pola godine javno poziva sve koji imaju pravnog interesa, da dođu pregledati projekt koji se (neistinito) odnosi samo na č.zem. 906 k.o. Gruž, koja je djelić “kupališno-rekreacijskog područja uvale Sumartin”.

Budući da se č.zem. 906 k.o. Gruž (taraca s kolonama) ne nalazi u zoni VI. (nego u zoni I.), tvrtki “Magros” d.o.o. nije bio prihvaćen zahtjev da, kao stranka, sudjeluje u upravnom postupku izdavanja građevinske dozvole, pokrenutog o zahtjevu tvrtke “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o., koja je, zajedno s tvrtkama “Hotel Katarina 2009” d.o.o. i “Mucić & Co” d.o.o. sukoncesionar zone I. (ne i zone VI.) kupališta Sumartin.

Međutim, prema najnovijim informacijama, upravno tijelo, nadležno za izdavanje građevinskih dozvola, napokon će tvrtki “Magros” d.o.o. priznati svojstvo stranke.

Inače, Udruga smatra kako je sklapanje ugovora o koncesijama vrhu zone I. i vrhu zone VI., kupališta Sumartin, bila prevara.

Naime, 17.06.2015., tvrtka “Mucić &Co” d.o.o. je zapala u predstečaj, ali Stanislav Mucić, znajući da nema 12000000 € za investiciju, ipak 26.06.2015. ugovara nešto neispunjivo i svjesno ulazi u prevaru.

Župan Nikola Dobroslavić se makar morao potruditi da sazna kako zaključuje ugovore s prevarantom. Na kraju, ističem kako udruga “Divlja liga vaterpolo”, nema ništa protiv zaposlenika tvrtke “Dubrovački zalasci sunca” d.o.o., već se samo opire reinkarnaciji ortakluka.

za udrugu
DIVLJA LIGA VATERPOLO
Igor Legaz

 

 

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist