Županija

FOTO Koga je na božićnom domjenku ugostio župan?

FOTO Koga je na božićnom domjenku ugostio župan?

Dubrovačko-neretvanska županija ovog je petka održala tradicionalni božićni domjenak.

Tom prigodom, domaćin, župan Nikola Dobroslavić poželio je svima sretan Božić i uspješnu novu godinu istaknuvši kako je Županija u ovoj godini nastojala biti glavni čimbenik stabilnosti i razvoja.

-Vi ste nam u svemu tome pomagali i želim vam se zahvaliti na tome – rekao je župan okupljenima te napomenu kako bi iz godine na izmaku istaknuo tri ključne stvari.

-To je odluka Europske komisije da se bespovratno financira Pelješki most. To je nešto što će svakako pridonijeti lakšoj realizaciji ovog prevažnog projekta. Druga stvar je da je Vlada konačno priznala županije kao partnere u kreiranju i provođenju politike, a preokrenuli smo i trend izmicanja sjedišta institucija. Vratili smo Poreznu upravu, Policijska uprava je ostala ovdje, a imamo čvrsta obećanja da će se vratiti Trgovački sud u Dubrovnik i Općinski sud u Metković. U sljedećoj godini ćemo pokrenuti izmjene prostornog plana Županije, očekujemo početak projekta brze ceste od Dubrovnika do Zračne luke, a prioritet su nam luke Perna i nova luke Korčula na lokaciji Polačište – rekao je župan te napomenuo kako će se intenzivno raditi i na razvoju kongresnog centra Dubrovnik. Za kraj je svim prisutnima poželio sretne blagdane te uspješnu novu 2018. godinu.

Pročitajte još

FOTO Župski osnovnoškolci obišli prostore Općine Župa dubrovačka

Dulist

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist