Grad

FOTO Kišna SHKM zabava na Stradunu, biskup poručio: ‘Ovo je blagoslov!’

35 tisuća mladih iz svih krajeva Hrvatske, a i šire, okupili su se na Stradunu kako bi bili dio Susreta hrvatske katoličke mladeži.

U toku svečanog otvorenja donosimo vam galeriju Zvonimira Pandže, koji je uhvatio prve trenutke prije otvaranja, mladost, pjesmu i veselje.

U Dubrovniku se trenutno nalazi više od 600 autobusa mladih, a izvrsnu atmosferu nije pokvarila niti kiša.

Pri otvaranju mladima se obratio i biskup Mate Uzinić, poručivši:

”Prije dvije godine preuzeli smo križ u Sisku. Ali pokazalo se da taj križ nije križ nego blagoslov. A taj naš blagoslov ste zapravo vi, naši mladi – dobrodošli! Pozdravljamo vas u zidinama starog Dubrovnika, a kad se vratite kući, pričajte svima o slobodi u Isusu Kristu!”

Biskup Mijo Gorski naglasio je da je zajedništvo mladih izvor snage i radosti. Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić i župan Dubrovačko neretvanske županije poželili su srdačnu dobrodošlicu nekoliko tisuća mladih okupljenih u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika.

S tarace dubrovačke palače Sponza mlade su pozdravili i Đivo Gundulić i dubrovački knez u interpretaciji dubrovačkih glumaca Edija Jerteca i Hrvoja Sebastijana. Podizanjem službenog barjaka SHKM-a i izvedbom službene Himne „Na slobodu pozvani” Susret je službeno otvoren.

Unatoč kišnom vremenu stara gradska jezgra Dubrovnika pršti mladošću, veseljem i pjesmom.

Upravo se nastavlja duhovno zabavni pretprogram SHKM istovremeno na 17 lokacija u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika, nakon čega će u 14.15 uslijediti procesija s križem Susreta uz nekoliko desetina tisuća mladih hodočasnika koji će poći iz dubrovačke katedrale prema Gruškoj luci, gdje će se u 17 sati održati središnje euharistijsko slavlje.

FOTO: Zvonimir Pandža / Facebook mladi-dbk

 


Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI IZGLED SPOMEN SOBE Trebala bi biti dovršena do Feste sv. Vlaha!

Dulist

GRADONAČELNIK DOMINKU RADIĆU ‘Hvala od srca što nesebično pomažete ljudima’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist