DuList IN

FOTO/KILIMANJARO 2018 ‘Film obuhvaća ne samo uspon, već i presjek života u Africi’

FOTO/KILIMANJARO 2018 'Film obuhvaća ne samo uspon, već i presjek života u Africi'

U dvorani Visia, premijerno je održana projekcija filma ‘Kilimanjaro 2018’ o usponu članova HDP Sniježnica na najviši vrh Afrike.

Film ne samo da prati uspon na najveći vrh Afrike, već i gledateljima dava presjek afričke kulture.

-Na poziv mog prijatelja Lazara, došlo je do spontane ideje da se filmom zabilježi uspon na Kilimanjaro. Kada ideš u nepoznato ne možeš znati što će ti se dogoditi, moraš prepoznati pravu priču kako bi nešto snimio. Jako sam zadovoljan s filmom jer film obuhvaća ne samo uspon, već i jedan presjek života u Africi kako ruralnog, tako i urbanog – poručio je autor filma Alan Šimunović

-Pa moja sjećanja su u jednoj vrsti polumagle. Kao organizator od početka do kraja moja je odgovornost bila da sve prođe kako treba. Iako sam bio već u Africi, još uvijek je zanimljivo vidjeti tu kulturu. Od urbane sredine kao što je grad Moshi, jedna urbana džungla koju zapadnjačko društvo ne može koncipirati, pa do plemenskog načina života plemena Masai. Zadovoljan sam odrađenim jer je uvjet za ekspediciju bio da se nas 15 poveže i prije samog uspona dobro upoznamo kako bismo uopće mogli provesti sve to vrijeme skupa i odraditi uspon. Jedino što žalim je što nisam više urgirao da prespavamo na visini od 4 700 metara jer su nas vodiči uvjerili da je to neizvedivo. Mislim da su svi članovi zadovoljni i mi idemo dalje – ispričao nam je voditelj ekspedicije Lazar Badanjac.

Badanjac nam je i otkrio kako postoje planovi da se sljedeće godine odradi uspon na najveći europski vrh na Kavkazu.

Tko je sve bio na premjeri filma pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist