Kultura

[FOTO] Izložbom dubrovačkih umjetnika otvorena manifestacija ‘Kršćansko lice kulture’

[FOTO] Izložbom dubrovačkih umjetnika otvorena manifestacija 'Kršćansko lice kulture'

Manifestacija ‘Kršćansko lice kulture 2023.’ otvorena je ovu nedjelju u klaustru samostana sv. Dominika u Dubrovniku. Uz otvaranje je upriličen prvi program manifestacije, izložba Mysterium crucis – Križni put u djelima suvremenih dubrovačkih umjetnika.

Na izložbi svojim radovima sudjeluje dvanaest umjetnika: Nikolina Šimunović, Jasmina Runje, Lena Kramarić, Tonko Smokvina, Iris Lobaš Kukavičić, Ivana Miloglav, Berta Miloš, Ivan Mladošić, Ivana Jovanović Trostmann, Anamarija Obradović, Klara Knego i Josipa Vlašić s trinaest radova. Umjetnici su se likovno izrazili na sebi svojstven način, sa svojim jedinstvenim rukopisom u obliku crteža, skulpture ili slike i u različitim likovnim tehnikama poput ulja na platnu, akrilika, olovke ili kombinarnoj tehnici kombinacije drva i željeza.

Podsjetimo, manifestaciju ‘Kršćansko lice kulture’ organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije. Ova manifestacija organizira se četvrti put i nastavlja se na prijašnju manifestaciju ‘Dani kršćanske kulture’ koja se od 2005. godine u korizmenom vremenu organizirala u Dubrovačkoj biskupiji. Manifestacija se održava se od nedjelje 19. ožujka do petka 31. ožujka te donosi osam različitih i zanimljivih kulturnih događaja.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist