Kultura

Otvaranje manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’ uz izložbu dubrovačkih umjetnika

Otvaranje manifestacije 'Kršćansko lice kulture' uz izložbu dubrovačkih umjetnika

Manifestacija ‘Kršćansko lice kulture 2023.’ otvara se u nedjelju 19. ožujka u 19 sati u klaustru samostana sv. Dominika u Dubrovniku.

Izložba Mysterium crucis – Križni put u djelima suvremenih dubrovačkih umjetnika je prvi program manifestacije koji će biti upriličen uz otvaranje.

Na izložbi svojim radovima sudjeluje 12 umjetnika: Nikolina Šimunović, Jasmina Runje, Lena Kramarić, Tonko Smokvina, Iris Lobaš Kukavičić, Ivana Miloglav, Berta Miloš, Ivan Mladošić, Ivana Jovanović Trostmann, Anamarija Obradović, Klara Knego i Josipa Vlašić s 13 radova.

Umjetnici su se likovno izrazili na sebi svojstven način, sa svojim jedinstvenim rukopisom u obliku crteža, skulpture ili slike i u različitim likovnim tehnikama poput ulja na platnu, akrilika, olovke ili kombinarnoj tehnici kombinacije drva i željeza.

Izložbu su postavile Iris Lobaš Kukavičić i Marijeta Radić.

Podsjetimo, manifestaciju ‘Kršćansko lice kulture’ organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije. Ova manifestacija organizira se četvrti put i nastavlja se na prijašnju manifestaciju ‘Dani kršćanske kulture’ koja se od 2005. godine u korizmenom vremenu organizirala u Dubrovačkoj biskupiji.

Foto: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist