Kultura

Otvaranje manifestacije ‘Kršćansko lice kulture’ uz izložbu dubrovačkih umjetnika

Manifestacija ‘Kršćansko lice kulture 2023.’ otvara se u nedjelju 19. ožujka u 19 sati u klaustru samostana sv. Dominika u Dubrovniku.

Izložba Mysterium crucis – Križni put u djelima suvremenih dubrovačkih umjetnika je prvi program manifestacije koji će biti upriličen uz otvaranje.

Na izložbi svojim radovima sudjeluje 12 umjetnika: Nikolina Šimunović, Jasmina Runje, Lena Kramarić, Tonko Smokvina, Iris Lobaš Kukavičić, Ivana Miloglav, Berta Miloš, Ivan Mladošić, Ivana Jovanović Trostmann, Anamarija Obradović, Klara Knego i Josipa Vlašić s 13 radova.

Umjetnici su se likovno izrazili na sebi svojstven način, sa svojim jedinstvenim rukopisom u obliku crteža, skulpture ili slike i u različitim likovnim tehnikama poput ulja na platnu, akrilika, olovke ili kombinarnoj tehnici kombinacije drva i željeza.

Izložbu su postavile Iris Lobaš Kukavičić i Marijeta Radić.

Podsjetimo, manifestaciju ‘Kršćansko lice kulture’ organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije. Ova manifestacija organizira se četvrti put i nastavlja se na prijašnju manifestaciju ‘Dani kršćanske kulture’ koja se od 2005. godine u korizmenom vremenu organizirala u Dubrovačkoj biskupiji.

Foto: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

Luku Paljetku uručena nagrada ‘Iso Velikanović’ za životno djelo

Dulist

ODLIČAN VIKEND U LAZARETIMA Izložba ‘Mura Incognita’, Fortress VR Game Room i radionica izrade novca

Dulist

PRAZNIK FRANKOFONIJE Izložba velikog Iva Pervana i okrugli stol o baštini i lokalnom razvoju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija